Annons

Den franske erövraren

Sébasten Tellier röker sig gärna så hög att han känner sig som en grönsak. Han kan inte ha sex till sin egen musik och smugglade in starksprit i logen under Eurovision Song Contest med motiveringen "det där kan man ju inte göra nykter". Vi älskar honom.

joel

Sébasten Tellier röker sig gärna så hög att han känner sig som en grönsak. Han kan inte ha sex till sin egen musik och smugglade in starksprit i logen under Eurovision Song Contest med motiveringen "det där kan man ju inte göra nykter". Vi älskar honom.Sébastien Tellier inte bara bryter. Han växlar vilt mellan engelska och franska. En sådan språkbarriär är i vanliga fall enkel att ta sig över när det gäller kändisar – de säger i regel precis det som man förväntar sig att de ska säga. Du har citaten innan intervjun ens har börjat.

Annons

Så är inte fallet med den skäggige fransmannen Tellier. När han plötsligt återvänder till engelskan har han vandrat från varför han inte har sex till sin egen musik (”Jag lyssnar hellre till vinden, annars tänker jag för mycket på jobb”) till att exalterat prata om en Orangina-fontän. Hur detta är möjligt vet jag inte, jag kan verkligen inte föreställa mig en enda möjlig tankekedja mellan dessa två ämnen, men jag uppskattar att han är tillbaka på ett språk jag behärskar.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Min stora dröm är att få ha en stor fontän som sprutar Orangina på scen. Då skulle jag kunna uppträdda och bada samtidigt. Jag blir kåt bara av att tänka på det. Men jag vet att det är många problem, vem skulle låta mig ha en fontän på scen?

Det vore inte den första udda scenshowen. I Eurovision Song Contest förra året äntrade han scen i en golfbil. Trallvänliga bidraget Divine blev snabbt en hit runtom i Europa och i medierna utnämndes Tellier till en ny Serge Gainsbourg, en av Frankrikes mest populära sångare (och tjejtjusare) genom tiderna.

– Det är mitt jobb att vara en dröm, den franska förföraren. Men du kan inte vara drömmen i riktiga livet. Ibland vet jag inte i mitt riktiga liv vem jag är. Vilken är min riktiga personlighet? Det är ett märkligt liv, jag vet inte riktigt vad som händer.
Den här klyvningen kan möjligtvis härledas till Telliers ständiga strävan efter att återuppfinna sig själv.

– Det är onödigt att spela in ett nytt album om jag är samma person. Så jag börjar använda en ny parfym, köper helt nya kläder, ny bil. Jag försöker älska en film som jag har hatat förut. Nu har jag gjort rollen som den franska förföraren och väntar på tankarna som ska berätta vem jag ska bli härnäst.

Får du många oanständiga förslag när du är ute och turnerar?

– Många tjejer kommer upp på scen, några vill ha sex. Men min flickvän är väldigt säker på mig. Jag får ofta frågan hur man ska vara sexig. Jag har det rätta svaret på det. För att vara en perfekt älskare måste du vara en mjuk person. Glöm det där med muskler och en massa pengar. Att vara en mjuk person är nyckeln till bra sex. Hehehehehe. Yeaaahh.

Han låter väldigt nöjd med sitt svar. Han låter också väldigt hög.
– Jag röker jämt. När jag är ledig vill jag ligga framför tv:n och äta kakor. Min flickvän har en vacker gård dit vi åker. Röker en joint. Går i skogen. Röker en joint till, kanske skriver en låt. När jag röker blir jag en grönsak. Och jag är hellre en grönsak än en människa. Jag är gladare då.

Var du hög när du uppträdde i Eurovision Song Contest?
– Nej, då var jag nog bara full. Det är en väldigt seriös tillställning. De har så löjliga regler om att man inte får dricka. Så jag smugglade in starksprit. Det där går ju inte att göra nykter.

Anna Fribergh

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar