Den här björnfajten slår allt du sett i MMA

Två björnar fajtas i Alaska.

I en över nio minuter lång video från Alaska tampas två gigantiska manliga grizzlybjörnar i en minst sagt fysisk fajt som brädar allt du sett på ”Planet Earth”.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-05-11 14:10  |  Lästid: < 1 minuter

En fajt mellan två grizzlybjörnar tenderar att vara kort och brutal. Men inte den du snart kommer att vila ögonen på, den är både lång och, ja, brutal. I veckan laddade Brad Josephs, en vildmarksbiolog- och guide på Alaska som specialiserat sig på björnbiologi, upp en video på sin Youtube-kanal där två enorma grizzlybjörnar gör upp om alfahannerollen i sin flock.

En grizzlybjörnshane väger normalt mellan 180 till 315 kg och de två björnarna i videon ser ut att höra hemma i en av de tyngre viktklasserna. En bit in i videon, som är fångad i Lake Clark National Park and Preserve, konstaterar Brad Josephs att den MMA-liknande fajten är tio gånger längre än den längsta björnfajten han någonsin sett. Och då har han ändå jobbat som vildmarksguide i Alaska i över 25 år, skriver Outsider.

Det är inget för känsliga tittare och för allas trevnad spoilar vi slutet direkt: En björn ger sig och ingen dör.

Enligt Josephs sänker den förlorande björnen huvudet nedåt och säger i princip: ”Jag är ledsen, jag förlorade” när han ger upp. Vinnarbjörnen knatar sakta därifrån – förmodligen rejält utmattad, och omtöcknad, efter den extremt långa björnbataljen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-05-11 15:09