Den här jättelika hotellet som ser ut som månen kan byggas i Dubai

Snart kommer du ha möjlighet att bo på ett hotell som är extremt inspirerat av månen.

Jonas Strandberg | Foto: Moon World Resort Inc.  |  Publicerad 2022-09-27 16:29  |  Lästid: 2 minuter

Gänget bakom Moon World Resort Inc. måste ha tyckt att Dubais arkitektur börjat kännas lite väl förutsägbar och inte tillräckligt extrem. Annars är det svårt att föreställa sig hur de kläckt idén att skapa ett enormt hotell som ser ut som månen. Hotellen, för det tycks bli flera, planeras bli 224 meter höga. För alla som undrar varför man vill bygga ett hotell som ser ut som månen har grundaren Michael Henderson en solklar förklaring i en intervju med CNN.

“Sju och en halv miljard människor känner till den, alla älskar den.”

En skiss på insidan av hotellet som på utsidan kommer påminna väldigt mycket om månen. Foto: Moon World Resort Inc.

Planen är att hotellet som ser i princip exakt ut som månen ska innehålla allt det vanliga man kan förvänta sig av ett lyxhotell. Skillnaden är att alla faciliteter naturligtvis kommer ha ett rymdtema. Henderson har också planer på att det via en teknisk lösning ska finnas möjlighet att få uppleva känslan av hur det är att gå på månens yta.

Projektet har fortskridit under två decennier, vilket enligt Henderson beror på att satsningen märkligt nog kommer med "fruktansvärda tekniska utmaningar". Om allt går som det ska, och det är svårt att föreställa sig hur ett sådant här projekt skulle kunna stöta på patrull, så kommer det första månhotellet öppna 2027.

Nattklubben på månhotellet är inspirerad av ett rymdskepp. Foto: Moon World Resort Inc.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-09-27 18:01