Hoppa till innehåll

Disneys Star Wars-kryssning är din inre nörds utopi

Star Wars cruiser Disney
Markus Aamisepp

Detta är allt annat än en Finlandskryssning.

När du hör ordet kryssning tänker du antagligen på svettiga sjöresor med coverband och Dworek-nubbar till förmånliga priser på Östersjön. Men sedan Disneys återuppväckande av Star Wars-trilogin och hajpen kring densamma har definitionen av nöjesseglingar förändrats.

Disney World Resort i Florida håller nämligen på att bygga ett Star Wars-hotell i form av en kryssning – men på ett rymdskepp.

Enligt Disneys hemsida kommer samtliga hotellgäster att påbörja äventyret samtidigt från en så kallad Starcruiser-terminal för att sedan tillsammans träda på rymdskeppet och hotellet Halcyon. Från det ögonblick du träder in i lobbyn är du i rymden och på väg till den djungeltäta planeten Batuu.

Star Wars cruiser
En illustration av terminalen som gästerna får träda in på inför världens kanske mest maxade Star Wars-äventyr.

Ja, inte på riktigt såklart. Men det kommer åtminstone kännas så för att hela upplevelsen är ett slags stort lajvande. Detta i och med att du kommer att utsättas för ”Star Wars storytelling” tjugofyra timmar om dygnet under de två dagar som kryssningen fortgår.

Det innebär att du som gäst kan delta i en mängd olika aktiviteter som lasersvärdsträning och besöka bryggan där du kan få en utbildning i rymdskeppets försvarssystem (detta ifall Halcyon skulle attackeras av exempelvis en förargad Kylo Ren). Som gäst kommer du också att behöva ta itu med olika Star Wars-karaktärer som kommer att vägleda dig i olika riktningar under vistelsens gång. Varje val du gör avgör alltså hur din egna karaktärs historia utvecklas – precis som i ett spel.

Innan man äntrar rymdskeppet får man även åka med en så kallad ”launch pad” – vilket är transporten från planeten jorden till rymdskeppet Halcyon.

Dessutom har varje hytt ett fönster mot rymden och får dig som gäst att känna dig som att du faktiskt flyger genom världsalltet – detta till skillnad från Åbokryssningarna där, om man har tur, kanske ser en halvdeppig säl på en skärgårdsknalle.

Hotellvistelsen börjar alltså på nöjesfältet Disney World i Orlando och avslutas i den säregna Star Wars-nöjesparken Galaxy’s Edge där man kan fortsätta sin entusiastresa.

Priset för detta minst sagt vansinniga arrangemang är ännu inte klart i och med att Disney inte öppnar dörrarna förrän 2021. Men det är absolut på sin plats att åtminstone nu börja värma upp med The Rise of Skywalker (2019) som har svensk biopremiär 18 december.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.