Hoppa till innehåll

Den här lilla asken ser till att hålla din tandborste helt ren från bakterier

Be Lucent tandborstask.
Joakim Almén

En drömprodukt för dig som vill ta ansvar för, och samtidigt förbättra, din munhälsa.

Du rengör dina tänder med din tandborste, men hur, och vem, rengör egentligen din egen tandborste? Om du är som undertecknad (över)lever en vanlig 19-kronorstandborste i mer än tre månader. Alltid. Det spelar ingen roll att den på slutet ser ut som att tandborststråna har svårt att etablera tandkontakt. Det har bara alltid varit så och kommer nog alltid att förbli så.

Inte så fräscht eventuellt. Tanken på hur mycket bakterier som frodas på tandborststråna månad tre eller fyra förstås en tanke som stöts bort av personlighetstyper likt undertecknads. Är du istället i andra spektrat på personlighetsskalan, det vill säga en ansvarsfull och ordningssam tandborstande man (som byter tandborste oftare än var tredje månad) så finns det nu en innovativ drömprodukt.

Be Lucent heter det nya svenska märket som startats av Urbanistas hörlurspionjär Anders Andréen och som  rengör din tandborste med hjälp av en liten ask kallad Aurora. Enligt företaget själva är en använd tandborste normalt en perfekt miljö för bakterier, virus och svamp att frodas. Den fuktiga borsten fångar upp omgivningen från badrummet, inte minst från toaletten när den spolas, vilket gör att många miljoner bakterier lever på borsten. 

Tandborstsasken Aurora är utrustad med UV-C ljus som dödar 99,9 procent av alla bakterier och virus på bara fem minuter. Därefter skyddar den tandborsten från bakterier under dagen utan att göra ditt badrum fulare. För asken är nämligen så snyggt designad som en tandborstask kan vara. Asken har ett batteri som håller i ungefär en månad och laddas därefter upp med en USB-sladd. 

Tandborstasken Aurora kostar 34,90 euro och kan köpas på Be Lucents hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.