Hoppa till innehåll

Utrett: Den här sidan av mackan ska du ha smöret på

Polarbröd

Rätt brödsida vann?

En av de viktigaste oviktigaste frågorna som delar det här landet i två läger är frågan om vilken sida man egentligen ska breda sitt margarin, mjukost eller krämiga ostsmör på.

Ska det vara på den mer raka sidan som ser torr och tråkig ut eller ska det vara på sidan där det bredbara pålägget fyller upp de mer iögonfallande hålen? Otaliga Instagram stories har lagts upp landet över med omröstningar i den superoviktiga, men samtidigt ack så viktiga frågan – ofta med ett dött 50/50-lopp som omröstningsresultat.

Oftast är det Älvsbyns stolthet, brödtillverkarna Polarbröds olika brödsorter som får agera som exempel i denna polariserade fråga. Och det är just Polarbröd som en gång för alla har gett ett definitivt besked vad som är rätt och vad som är fel.

I Sportbladets mysigt lättsamma tv-program Hockeyresan med Leifby & Lindfors åker sportjournalisterna Marcus Leifby och Filip Lindfors i ett av avsnitten till Älvsbyn för att gå på division 3-hockey. Men de hinner också klämma in ett besök i Polarbröds fabrik. I förbifarten ställs frågan vilken sida som egentligen är ”rätt” varpå en Polarbröd-man tvärsäkert svarar att det är den bubbliga, håliga, sidan som gäller. Det går att avfärda Polarbröd-mannens åsikt som högst personlig, men dyker man lite djupare i ämnet så verkar det det faktiskt vara en åsikt som delas av majoriteten internt.

På sin hemsida skriver Polarbrödet förvisso att man får välja själv och att det är en ”smaksmak”. Men bolagets vd Karin Bodin har stuckit ut näsan med ett ytterst vågat uttalande i debatten. I hennes program i Sommar i P1 från 2021 klargör hon med eftertryck vad som gäller:

”Fortfarande i dag kan en debatt blossa upp bland våra konsumenter, vilken sida som är den rätta att bre på. För mig är det självklart: Den ljusa med bubblor. Annars är det ju som att äta en pizza upp och ner”, säger hon i sommarpratet.

Rätt sida vann? Rätt sida vann!

Bodins åsikt verkar delas av de flesta på Polarbröd. När Nyheter24 frågade ut Polarbröds kommunikationschef Helena Rönnmark berättar hon att det gjorts undersökningar på ämnet internt. Beskedet? De flesta anställda brer på den ”bubbliga” sidan.

Rätt ska vara rätt och det är alltså sidan med de iögonfallande hålen som gäller. Skönt att världen är i sin ordning, på vissa plan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.