Designerns bästa julklappstips

cafevik  |  Publicerad 2013-12-02 08:30  |  Lästid: 2 minuter

Lagom till julklappsstressen slog Filippa K upp dörrarna till sin nya flaggskeppsbutik för män i centrala Stockholm. Café bad chefsdesignern Morgan Sundberg om hjälp med de mjuka paketen.

* * *

Morgan, vad tycker du att man ska köpa till…

Pappa?
– Han behöver nog modernisera sin trista datorväska i nylon, så han får en ny i spårbart läder istället. Då hjälper han samtidigt miljön.

Tonårsgrabben?
– Tonårskillen ser upp till sina hiphop-förebilder, därför kan han få en svart armyskjorta i ull eller en svart ulljeansjacka med läderkrage, som han självklart bär knäppt hela vägen upp.

Amelie Söderberg, VD på Filippa K, på butiksinvigningen med herrdesignern Morgan Sundberg.

Maken eller pojkvännen?
– En rundhalsad stickad tröja i kokt ull, perfekt att vara ledig i men fortfarande snyggt klädd. Bärs utan något under, eller med bara en t-shirt.

Frun eller flickvännen?
– Hon kan få en vit oversizad herrskjorta i tvättad poplin, så slipper hon sno din!

Vad ska du köpa till dig själv?
– Jag behöver en ny rock, så jag satsar på en tidlös svetsad nylonrock med avknäppbart ullfoder. Den funkar på våren och hösten utan fodret, och när det blir kallare knäpper man bara fast det igen.

Och vad ska jag satsa på för nyårsoutfit?
– I år känns smokingen mera aktuell än någonsin, helst marinblå med svarta slag. Hur du stylar den beror lite på firandets art. Är det formellt så kör handknuten fluga och blanka herrskor, är det ett mer avslappnat sammanhang så stylar du med t-shirt och sneakers. Eller så bär du delarna separat, kavajen med t-shirt och jeans eller bara byxan med en rundhalsad tröja.

Filippa K:s nyöppnade herrbutik på Humlegårdsgatan i Stockholm.

Johan Hurtig

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-25 20:37