Under Tore Wretman-dagarna bjuds varje år en kock in för att tolka den svenska restaurangkulturens fader på sitt sätt. Tidigare har välkända namn som Albin Edberg och Daniel Crespi tagit rollen som kreativ motorI och i år har uppdragit tillfallit Desirée Jaks, vinnare av Årets kock 2023.
”Jag ser verkligen fram emot att få ställa mig i köket på Teatergrillen under Wretmandagarna. I Tores matlagning hittar jag samma känslor som jag själv vill skapa – mat som väcker nostalgi och en djup kärlek till varje liten råvara. Att tillaga klassiska smaker med utomordentlig precision är ett arv jag själv vill föra vidare”, säger Desirée Jaks.

Tore Wretman öppnade Teatergrillen år 1945, som en systerkrog till närliggande brasseriet Riche, och idag drivs restaurangen av Svenska Brasserier,
Årets meny utgörs av ett à la carte-upplägg med 3 förrätter, 4 varmrätter och 2 desserter, där samtliga rätter är moderna tolkningar av Wretmans gastronomiska arv, signerade Desirée Jaks.
Menyn serveras från 17:00 den 23–24 oktober.