”Det är ett skämt från Resumé” – Störst av allt-aktuella Suheib Saleh talar ut om Kry-reklamen

Det faktum att skådespelaren Suheib Saleh just ny syns i både Netflix-serien Störst av allt och i en Kry-reklam har väckt reaktioner, inte minst i form av en märklig artikel i Resumé. Café reder ut eventuella frågetecken med huvudpersonen själv.

Erik Sedin  |  Publicerad 2019-04-17 17:35  |  Lästid: 2 minuter

I måndags publicerade Resumé en artikel som ifrågasätter att Störst av allt-aktuella Suheib Saleh parallellt med serien medverkar i en reklam för ett digitalt vårdföretag. Branschtidningen lyfte ”problematiken” i att Saleh (aka Dennis) spelar knarklangare i en av Sveriges mest populära TV-serier samtidigt som han syns i en reklam för pollenmedicin. I reklamkampanjen ifråga ses Suheib Saleh blicka drömskt ut genom ett fönster.

Artikelns vinkel har kritiserats på sociala medier där folk har framhållit det märkliga i att Saleh ska stå till svars för att ha gjort sitt jobb som skådespelare, ett yrke som på många sätt faktiskt går ut på att spela olika roller i olika sammanhang. Suheib Saleh själv tycker mest att det hela är skrattretande.

Hur ser du på Resumés artikel?

– Tycker som alla andra på sociala medier, att den är löjlig, skrattretande. Har inte behövt säga något då alla redan sagt allt som behöver sägas om den. Jag tror dom vet hur löjligt det är själva, tror att dom gjorde det för klicks.

Är det en reach från Resumé?

– Det är ett skämt från Resumé.

Den uppmärksammade reklamfilmen.

Tänkte du någon gång att det var opassande att göra reklam för medicin med Dennis-rollen i bagaget?

– Jag tänkte aldrig på det sammanträffandet. Man tänker inte på sånt som skådespelare, just för att man är skådespelare och inte personen man låtsas vara på film.

Suheib Saleh i rollen som Dennis i Störst av allt.

Hur mycket cashar du in på de tre sekunder du förekommer i Kry-reklamen? Skrattar du hela vägen till banken?

– Ja, man kan säga att jag skrattade hela vägen till banken efter jag gjorde den reklamen på två/tre timmar på en förmiddag. Får dock inget nu om någon skulle tro det.

Så… Har du bränt alla broar att bli programledare i Fråga Doktorn nu?

– Hahaha kanske det. Al Pacino brände ju sina efter Scarface!

Det vore tråkigt! Vad för typer av skådespelarroller vill du ha framtiden?

– Jag vill ha alla möjliga roller. Vill inte bara spela samma typ av karaktärer hela tiden. Jag vill kunna visa min bredd som skådis, utvecklas. Istället för att bli typecastad.
Annars så är jag öppen för det mesta! (Shoo till någon regissör eller castingagent om de skulle läsa det här, haha!)

Efter att Café publicerat artikeln hör Resumé av sig med ett förtydligande:

”Vi skriver om varumärken och kommunikation. Vår utgångspunkt var att Kry är en nätdoktor som rullar ut en kampanj med en skådespelare som just nu spelar knarklangare i en aktuell serie på Netflix och ville se i fall det bara var ett sammanträffande. Det var därför frågorna till Kry ställdes. Vi ifrågasatte alltså krocken mellan en annonsörs verksamhet och karaktären i tv-serien, inte skådespelaren i sig eller hans val. Det är därför vi ringde KRY, inte skådespelaren. Det är därför vi lät KRY stå till svars, inte skådespelaren”, skriver Andreas Rågsjö-Thorell i ett mejl till Cafe.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-04-19 10:42