Hoppa till innehåll

Sveriges 100 bästa hamburgare, enligt burgarexperterna

Hamburgare
Joakim Almén

Vill du käka Sveriges bästa hamburgare ska du bege dig till Nacka Strand i Stockholm.

Varje år korar hamburgarentusiasterna bakom sajten burgerdudes.se Sveriges 100 bästa hamburgare. Det är hårt jobb, men någon måste sannerligen göra det. Och inga göra det mer dedikerat och burgarenördigt än Burger Dudes-gänget.

Om listan är ett sorts facit är Sveriges bästa burgarestad Stockholm. Av de tio högst rankade burgarna serveras nämligen sex på restauranger i Stockholm.

För tredje året i rad utses Funky Chicken Foodtruck till vinnare. För att smaka Sveriges bästa burgare behöver du ge dig till en foodtruck i Nacka Strand.

”Från den svarta trucken i Nacka Strand serveras burgare med en crust som vi inte hittat någon annanstans. Köttets stekyta är hypnotiskt krispig, och med en helt fantastisk smak. De väl valda ingredienserna lever i perfekt harmoni med varandra och du får otroligt mycket kärlek i varje tugga. Resultatet blir en smakexplosion som du bara inte får missa”, lyder delar av vinnarmotiveringen.

På andra plats, precis som 2022, kommer Östermalmsrestaurangen Burgers and Pastrami med motiveringen:

”Burgers & Pastrami har en väl utarbetad meny, alert personal samt otroligt spännande och genomtänkta kampanjburgare, och från köket serveras vällagade hamburgare på löpande band, med en fingertoppskänsla och stekyta som är svårslagen.”

På bronsplats hamnar Stigbergets fot i Götgatsbacken i Stockholm som beskrivs som ”en hängmörad köttsmocka.”

Hela listan över Sveriges 100 bästa hamburgare 2023 hittar du på burgerdudes.se. Nedan följer de tio högst rankade burgarställena.

1. Funky Chicken Food Truck, Stockholm
2. BAP, Stockholm
3. Stigbergets fot, Stockholm
4. Gotland Smash Food Truck, Visby
5. Moe’s Burger, Stockholm
6. Rekas Burgers, Malmö
7. Barrels Burgers & Beer, Stockholm
8. Bonden & Burgaren, Norrtälje
9. Knifetown Burgers, Karlshamn/Knivsta
10. Rockin Grill, Stockholm

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.