Det här tycker svenskarna är landets roligaste stad

Hälften av svenskarna tycker att landets roligaste personer bor i Göteborg, enligt en ny Google-undersökning. Landets mest humorbefriade stad? Stockholm.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-05-10 14:32  |  Lästid: < 1 minuter

Att Göteborg är humorns högborg i det här landet tycks ha varit konsensus ända sedan Kålle och Ada träffades för första gången. Detta bekräftas nu också av en pinfärsk Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av självaste Google. I undersökningen, där 2884 personer fick representera ett tvärsnitt över landet, ansåg hela 52 procent att just göteborgarna har Sveriges roligaste invånare.

Göteborgshumorn presenteras av Glenn Hysén i samarbete med Unibet.

Lika uppskattade humorister som göteborgarna är, lika illa ansedd är stockholmarnas humoristiska förmåga – i alla fall om man får tro Googles undersökning (och magkänslan) då flest personer i densamma ansåg att Stockholm har landets minst roliga invånare.

Undersökningen ifråga föranleddes av att Google Assistant sedan en tid tillbaka lärt sig svenska och nästa steg för den digitala hemhjälpen blir att börja skämta på sagda språk. Googles ambition är att plocka upp den svenska humorns regionala skillnader och plocka in olika skämt från vårt avlånga lands alla hörn. Som ett led i detta är det nu möjligt att skicka in sina egna favoritskämt till Google, de bästa väljs sedan ut och plockas in i Googla Assistants skämtrepertoar.

Skickar in skämt, det gör du här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-05-10 14:33