Hoppa till innehåll

Dolph om Putin: ”Tur han har koll och håller någon jävla ordning där borta”

Johan Forsberg

Kanske kan Putins världspolitik gynna Dolph Lungren i form av återväxten av ryska skurkroller i Hollywood, men Dolph ser fler fördelar med Putin än så.

I veckans avsnitt av Fördomspodden får Dolph Lundgren bland annat ta emot fördomar rörande honom och Vladimir Putin. Den svenska actionskådisen som kanske är mest känd för rollen som Ivan Drago, den ryska skurken i boxningsfilmen Rocky IV, och kanske kan han få fler liknande roller i takt med att osäkerheten kring Ryssland och deras utrikespolitik ökar.

Emils första fördom på ämnet:

En inte helt obetydlig del av dig kan rent ut sagt uppskatta osäkerheten Ryssland och Putin sprider i världen just nu. För enligt dina beräkningar göder det rimligen återväxten av ryska skurkroller i Hollywood.

– Alltså det har du lite rätt i. Jag tycker att Putin är ganska duktig som rysk president. Det är tur att han har koll på det där landet, för om det skulle sitta nån vekling där så vet man inte hur det skulle kunna gå. De har ju mist 5 000 kärnstridsspetsar och det klart att det behövs någon som håller någon jävla ordning där borta. Och det gör han ju ganska bra. Jänkarna måste ju alltid ha någon brottsling, en ”bad guy” som de kan vara rädda för. Ryssen är ju på väg tillbaka nu. Förut har det varit iranier, Isis och innan dess östtyskar men nu är ryssarna på väg tillbaka, säger Dolph Lundgren.

Han forsätter:

– Så du har lite rätt i din fördom. Jag spelar ju den här ryska boxaren Ivan Drago på 80-talet och då var det mitt under kalla kriget. Nu har filmbolaget MGM ett nytt projekt som heter Creed 2 och då kommer Ivan Drago tillbakadragandes med sin 20-åriga son. Han ska fightas mot Apollo Creeds son, som vann tungviktsmästerskapen i den första filmen. I uppföljaren kommer det återigen bli ”east versus west”, säger Dolph Lundgren.

Du uppskattar Putin lite grann?

– Jo då vafan, jag tycker att han är ganska cool. Klart det måste stryka med lite folk här och där. Men jag menar CIA sopar ju undan folk lite också, men det kanske sköts lite snyggare. Man hör inte talas om det lika mycket, säger Dolph Lundgren.

I avsnittet prövar även Emil några fördomar om Dolph och Donald Trump, se hur han svarade på dem här >

Dolph Lundgren spelandes i rollen som superboxaren ”Ivan Drago” i filmen Rocky IV.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.