Hoppa till innehåll

Dolph om Trump: ”20 personer försöker lista ut vad han egentligen menar”

Johan Forsberg

Dolph Lundgren om sina möten med USA:s president.

I veckans avsnitt av Fördomspodden är det Dolph Lundgren som får ta emot Emil Perssons fördomar och bemöta dem. I avsnittet pratar han bland annat om sexleksaker och att ha torskat fem miljoner kronor under IT-kraschen. Även USA:s omdiskuterade president Donald Trump kommer på tal och den första fördomen på ämnet från Emil Persson lyder:

Du finner det besvärligt att som profilerad USA-svensk förväntas ha åsikter om Trump och den politiska situationen i Washington så fort man kommer hem. Du har bättre saker för dig än att diskutera det där tjafset.

– Jag hatar att titta på nyheter, särskilt när det gäller Trump. 99% av tiden rapporterar nyhetsbyråerna i USA om allt vad karln gör. Det spelar ingen roll om hur många världskrig som bryter ut eller hur många människor som svälter ihjäl. Om han har twittrat någonting så har dom en panel på 20 personer som försöker lista ut vad han egentligen menar. Jag tittar aldrig på det där teveprogrammen, det är bara deprimerande, säger Dolph Lundgren.

Emils andra fördom:

Du har flera gånger träffat och haft jävligt roligt med Donald Trump.

– Jag har träffat honom ett antal gånger, men vi har aldrig festat tillsammans. Men han var jävligt cool och han drack ju inte alkohol heller. Donald Trump snackade inte så mycket, utan satt mest där och såg cool ut. Han såg lite tuff ut med sin dåvarande tjej Marla Maples. Men nu var det 15 år sedan jag träffade honom sist, säger Dolph Lundgren.

Emil Persson och Dolph Lundgren.

I sin tredje fördom gällande Trump undrar Emil om Dolph Lundgren är för att bygga muren mellan USA och Mexiko.

– Nej det är jag inte, det är ju bara ett slöseri. Världen har så många andra problem än att stoppa stackars mexikaner som försöker komma till USA för att jobba som städare. De flesta som kommer över är laglydiga och att lägga ned en massa miljarder på det där tycker jag är helt galet, säger Dolph Lundgren.

Dolph Lundgren är veckans gäst i Fördomspodden som du hittar hos Acast och på andra ställen där poddar finns.

Dolph Lundgren i sin mest kända roll som Ivan Drago i den klassiska boxningsfilmen Rocky IV.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.