Hoppa till innehåll

Dr. Martens och Alpha Industries släpper slitstarka höstkängor

Jesper Johansson

Med ursprung i subkulturer och arbetarklassen har Alpha Industries och Dr. Martens liksom vandrat sida vid sida under en längre tid. Nu krokar de arm i en ny kollektion.

Med rötter i arbetskläderna och ett skapande under samma era var det kanske inte så märkligt att Dr. Martens och Alpha Industries, som bland annat populariserat den ikoniska bomberjackan MA-1, någon gång skulle se sina vägar korsas. Och där är vi nu, med en specialkollektion av kängor där båda märkenas DNA märks tydligt.

Och när vi ser tillbaka på historien och vilka som använt de båda varumärkenas produkter, är det snarare så att vi funderar på varför denna allians inte skapats tidigare. För visst är det enkelt att se både festivaldeltagare och amerikanska militärer genom åren bära plaggen tillsammans?

I Dr. Martens och Alpha Industries gemensamma kollektion har Tarik-modellen från skotillverkaren skapats i slätt läder och nylon, med en fodrad ficka vid ankeln. Med röda och svarta skosnören, den avtagbara Alpha Industries-dragkedjan och Dr. Martens igenkännbara gula sömmar har de båda varumärkena mötts i kängan.

Den andra kängan är skapad med modellen Ben som ursprung. Här används återigen slätt läder och nylon över hela ovandelen tillsammans med likadana funktioner som vi ser på Tarik-modellen.

Förutom kängorna ingår även en ryggsäck – Alpha Backpack – i kollektionen. Här finns extra många fack och en slitstark blandning av slätt läder, Kiev-läder och nylon.

Dr. Martens och Alpha Industries gemensamma kollektion släpps 9 november och finns att spana in, och köpa, på Dr. Martens hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.