Hoppa till innehåll

Dr. Martens släpper skor prydda av smileys

Dr. Martens smileysko.
Joakim Almén

Punkfavoriten lanserar en kollektion med en väldigt ”Watchmen”-liknande smiley.

Samarbetskollektioner droppas till höger och vänster inom modevärlden, och brittiska skomärket Dr. Martens är ett av de piggare märkena på just samarbeten. Bland tidigare kompanjonskap märks bland annat The Clash-dojor och mockaskor tillsammans med svenska Our Legacy.

Den här gången är samarbetsavsändaren något oklarare, för vem står egentligen bakom smileyn? Den gula symbolen som pryder den nya Dr. Martens-kollektion påminner inte så lite om smileyn i serietidningen, filmen och tv-serien Watchmen. Vilket inte är så tokigt, för just Watchmen-smileyn är en av de bättre smiley-tolkningarna världen har sett.

Samarbetet med just smileyn ska enligt Dr. Martens ”fira musikens positiva kraft och den trotsiga optimismen på dansgolvet”. Smileyn var ju som bekant en symbol för elektronisk musik under 1980- och 90-talet.

Kollektionen innefattar smiley-tryck på flera av Dr. Martens mest kända skomodeller, där den mest iögonfallande är kängan 1460 som är mer eller mindre är helt täckt av den glada symbolen. Klart snyggaste smiley-dojan är dock lågskon 1461.

Dr. Martens smiley-kollektion finns att köpa i Dr. Martens butik på Södermalm och på Dr. Martens hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.