Hoppa till innehåll

Dramatiska historien bakom Spotify blir Netflixserie – nu är trailern ute

Jonas Strandberg

Den första trailern till berättelsen om den svenska framgångssagan är här och det ser riktigt lovande ut!

Inom kort släpps The Playlist – en fiktiv dramaserie om svenska startupen Spotify och det dramatiska spelet bakom kulisserna. I några av de mest framträdande rollerna ser vi Edvin Endre (Vikings), Gizem Erdogan (Tunna blå linjen) och Ulf Stenberg (Björnstad).

The Playlist är en filmatisering av den uppmärksammade biografin Spotify inifrån som följer grundaren Daniel Ek, berättar historien om hur hans bolag tog sig från Rågsved till Wall Street och hur Spotify spelade en stor roll i att rädda skivbolagen från en stundande undergång. Jonas Leijonhufvud, en av bokens författare, var tidigt positiv inför filmatiseringen. I en kommentar till Albert Bonniers förlag berättar han:

”Vi är väldigt exalterade. Spotifys uppgång är en av de största berättelserna från Sverige de senaste tio åren. Det är en saga om en ung grundare som kom från ingenstans och besegrade Apple på deras eget spel.”

The Playlist släpps den 13 oktober på Netflix.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.