Stockholms sex bästa kaffeställen

Cafés dryckesredaktör Andreas Grube har sonderat Stockholms kaffeterräng och tipsar om sex bra kaffehak som alla borde besöka.

Andreas Grube  |  Publicerad 2018-03-01 10:48  |  Lästid: 2 minuter

Vi svenskar dricker i snitt 3,5 koppar om dagen per person, så varför inte dricka en del av de här kopparna på ett riktigt bra kafé? Här är mina favoritställen att gå till om jag vill dricka en god kaffe i trivsam miljö.

Poli Caffè

Stockholms bästa espresso? Ja, troligen. På den här småtrista bakgatan lyser Poli upp tillvaron med förstklassigt – och dessutom billigt – kaffe av ypperlig italiensk kvalitet, och dessutom riktigt bra bakverk. Missa för allt i världen inte deras chokladcornetto. Ett av Stockholms verkliga smultronställen.

 

Kafé Orion

Ett ställe som lyckas kombinera klassisk kondiskänsla med hipstermodern fingertoppskänsla. Grymt bra kaffe, och dessutom klart ambitiös meny, där inte minst omeletterna är riktigt grymma.

 

Drop Coffee

Magiskt bra kaffe i stilrent charmig lokal, alldeles vid Mariatorget. Har ett eget rosteri i Västberga där man även håller kurser, för den som är sugen på att nörda ner sig lite extra.

 

Johan & Nyström

Föregångare och nydanare på den svenska, och stockholmska, kaffescenen. Har numera flera kaféer runt om i stan – alla med samma fokus på grym kvalitet.

 

Kafé Esaias

En kaffeoas i Drottninggatans backe upp mot korsningen Tegnérgatan. Jobbar framför allt med bönor från grymma göteborgska rosteriet/kaféet Da Matteo. Skönt ställe både för frukost och en snabb kaffepaus.

 

Kaffeverket Snickarbacken 7

Ett riktigt smultronställe för kaffeälskaren. Lokalen lockar kanske mest med sina trendiga kläder, smycken och designprylar, men bara kaféet i sig är definitivt värt ett besök.

Andreas Grube skriver om dryck för Café, allt i från öl, vin och whisky till kaffe. Läs fler av hans tips här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar