Hoppa till innehåll

Drömklockan för alla gamers släpps inom kort

Alla som växte upp med den blå igelkotten Sonic the Hedgehog på 90-talet bör nu komplettera sin önskelista. Snart lanseras nämligen tre riktigt retrodoftande armbandsur med inspiration från en av de mest klassiska spelkonsolerna.

Klocktillverkaren Anicorn har tidigare uppmärksammats för sitt samarbete med NASA, men nu vänder man sig istället till alla som växte upp med den ikoniska spelkonsolen Sega Mega Drive (Genesis i USA). Det nya armbandsuret lanseras under 2024 och finns i tre olika varianter inspirerade av den europeiska, japanska samt amerikanska versionen av spelkonsolen.

Sega Mega Drive som lanserades 1988 i Japan och två år senare i Sverige var känd för sin då extremt medvetet futuristiska design. Det är något väldigt charmigt med produkter från den här perioden som arbetade stenhårt för att se riktigt coola ut. Det var också ett sätt att positionera sig mot den stora konkurrenten Nintendos mer modest formgivna Super Nintendo.

Anicorn X Sega, som produkten heter, levereras i en förpackning med retrodesign som även den blickar tillbaka till sent 1980-/tidigt 90-tal. Varje individuell klocka kommer dessutom med en numrerad platta. Armbandet är av svart läder och armbandsuret är vattentätt till 50 meters djup.

En lite udda detalj är dock att den amerikanska Genesismodellen inte är tillgänglig utanför Nord- och Sydamerika. De japanska och europeiska skeppas å andra sidan till hela världen utom till just amerikanerna. Priset? 800 dollar.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.