Dunkin’ Donuts i konkurs – stänger alla butiker omedelbart

Den amerikanska munkjätten stängde sina butiker i Sverige redan förra veckan.

Joakim Almén | Foto: Instagram  |  Publicerad 2018-07-24 08:02  |  Lästid: < 1 minut

Det amerikanska munkföretaget Dunkin’ Donuts har funnits i Sverige 2014 och har fem butiker och två så kallade ”shop in shops” – varav samtliga i Stockholmsområdet.

Nu meddelar man att avvecklar verksamheten med omedelbar verkan. Redan förra veckan stängde samtliga franchisebutiker igen i Sverige, och en konkursansökan lämnades in av företaget till Linköpings tingsrätt i onsdags, skriver Aftonbladet.

En tidigare anställd berättar att man haft på känn att det gått ekonomiskt knackigt för företaget, men att konkursen ändå kom väldigt förvånande.

– Vd:n kom förbi vår butik på torsdagen i förra veckan och sa att vi var tvungna att stänga ner butiken omedelbart. Sedan kom en advokat och bad oss skriva på ett uppsägningskontrakt, där det stod att företaget hade gått i konkurs, säger den tidigare anställda till Aftonbladet.

På munkjättens svenska hemsida verkade dock framtidsutsikterna positiva. Bland annat skriver man att man ”siktar på att öppna 30-50 enheter över hela landet inom de närmsta fem åren fr.o.m. 2018”.

Men så blir det alltså inte: svenskarna verkar uppenbarligen inte ha samma förkärlek till den sötsliskiga munken som amerikanerna.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-07-27 10:02