EBT: “Jag pratar mest med Jonas Sjöstedt, han är farligt sympatisk”

Kristdemokraternas och Vänsterpartiets partiledare verkar förstå varandra bra även om deras politiska åsikter skiljer sig från varandra.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-11-16 11:17  |  Lästid: 1 minut

Fördomspodden är podcasten där Cafés Emil Persson presenterar sina fördomar om en känd svensk person – på personen i fråga. Den här veckan är det dags för Fördomspoddens första – men förhoppningsvis inte sista – partiledarbesök, när Kristdemokraternas Ebba Busch Thor är gäst.

sjostedt-busch-thor

Bilden är ett montage.

Ebba Busch Thor får svara på fördomar om hennes syn på svensk abortlagstiftning, om hennes första sexuella fantasi gällde pappan i Sjunde Himlen och att hon behövt googla “demagog” i och med Donald Trumps kampanjande för presidentposten. Självklart blir det även en hel del prat om Kristdemokraterna.

Du är lite inne på att byta namn på Kristdemokraterna innan valet 2018.

– Ja, men berätta inte för någon, haha. Nej men den tanken har jag tänkt många gånger, inte minst inför att jag upptäckte att jag var Kristdemokrat, lite motvilligt. För mig var det inte alls givet för trots att jag själv är troende och kristen så hade jag en bild av Kristdemokraterna att det är en förlängning utan kyrkan. och att man inte kunde skilja på politik och religion.

Ebba Busch Thors uppfattning förändrades dock och hon insåg att KD är en politisk ideologi som bygger på kristen tro. Hör henne utveckla svaret i Fördomspodden där Emil följer upp med den här fördomen om Vänsterpartiets partiledare, Jonas Sjöstedt.

Du och Jonas Sjöstedt har inte bytt ett ord med varandra bortsett från framför Agendakamerorna.

– Nej, tvärtom, han är nog den jag pratar mest med vid sidan av, faktiskt. Han är vansinnigt sympatisk, farligt sympatisk.

Ebba utvecklar resonemanget kring Jonas Sjöstedt och deras relation, du hör samtalet i sin helhet i Fördomspodden som du hittar vi appen Acast eller på andra ställen där podcaster finns!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-04-26 14:10