Annons

Efter kritikstormen – så ska Microsoft rädda Paint

Efter masspåhopp från upprörda nostalgiker väljer Microsoft att inte lägga ner Paint helt och hållet – utan släpper programmet som app.

Erika Bergman

Foto: IBL

För cirka tre veckor sedan traumatiserades en halv generation av nyheten om att Microsoft bestämt att Paint inte längre ska ingå som standardprogram i deras datorer.

Det var i och med uppdateringarna för Windows 10 som företaget bestämde att programmet, som följt med deras datorer i 32 år, skulle tas bort.

Annons

Beskedet väckte mer uppståndelse än vad Microsoft hade väntat sig och tusentals 80- och 90-talister valde att slå tillbaka. Efter att ha stormats av kommentarer på sociala medier gick Microsoft ut med ett nytt besked på Twitter:

Gilla Cafe.se på Facebook

Paint kommer inte längre finnas som ett datorprogram – men det kommer finnas tillgängligt att ladda ner gratis som app i Windows Store,  alltså till Microsoftdatorer och X-box.

Vi är många som har Paint att tacka för att vi inte tråkades ihjäl när någon i familjen skulle prata i telefon när man själv ville surfa. De hängivna användare som räddade Paint genom sina kommentarer kan nu med gott samvete stryka sin skuld.

Mer om teknik:

De 14 dummaste sakerna experter sagt om teknikens utveckling 

11 teknikprylar som passar utmärkt för det lilla hemmet

Annons

Dela (5)
Tweeta

Annons


Laddar