Egenskaperna som arbetsgivare rankar högst 2018 – enligt Linkedin

Om du arbetar inom IT, marknadsföring eller har starka ledaregenskaper har du goda chanser att landa ditt nästa drömjobb.

Sanna Hallert  |  Publicerad 2018-01-05 13:58  |  Lästid: < 1 minut

Hur het är du på arbetsmarknaden? Rekryteringssajten Linkedin har nyligen släppt en färsk rapport som analyserat exakt vad arbetsgivare söker efter när det kommer till erfarenhet och personliga egenskaper.

Det råder ingen tvekan om att allt inom IT är hett på arbetsmarknaden. Systemutveckling, webbutveckling och mjukvaruprogrammering är några av de kompentenser som hamnar i topp världen över i Linkedins rapport. Andra eftersökta kvalifikationer är UX-design, marknadsföring och sökordsoptimering – och är du en fena på siffror kan du skatta dig lycklig – affärsutvecklare och dataanalytiker hamnar på topp tio på Linkedins lista över mest efterfrågade kunskaper.

Men även om du inte har exakt de erfarenheter som hamnar i topp finns det anledning till förtröstan. Över 2 000 arbetsgivare har också blivit intervjuade om vad de söker hos en kandidat, 57 procent svarade då att personliga egenskaper värderas högre än personens formella erfarenheter. De fyra egenskaper som rankades högst var ledaregenskaper, kommunikativ förmåga, samarbetsvilja och tidseffektivitet.

Att ha rätt personkemi kan alltså ge dig drömjobbet – trots några hål i cv:t.

Här kan du läsa hela rapporten

Artikeln publicerades först på Femina.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar