Hoppa till innehåll

Emil Åreng: ”Så blandar du världens bästa GT”

Jonas Strandberg

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng blandar drinkar på enbart svenska råvaror i Youtubeserien Café Åreng. Den här veckan tar han sig an Hernös senaste bidrag på ginmarknaden.

Inför Härnösandsdestilleriets senaste tillskott Hernö Botanical Flavoured Gin satsade man hårt på att förenkla formeln. Grundaren Jon Hillgren presenterade ambitionen genom att trycka på det avskalade och enkla.

”Producenter världen över försöker överträffa både sig själva och varandra med ordvrängerier, onödiga tillsatser och formuleringar som förvirrar och förför konsumenten. Det tycker vi är fel. För att ta ställning har vi skapat en produkt som är raka motsatsen till allt detta. Vi har skalat av allt som går och förtydligat det vi vill säga i debatten med ett gin som är smaksatt med endast två kryddor. Bara gin helt enkelt.”

I veckans Café Åreng använder Emil detta botaniska gin till två olika cocktails. Dels en Yacht och Tonic (en varm GT). Dels vad han blygsamt utnämnt till världens bästa GT. Se hela videon här!

YACHT OCH TONIC

40 ml Hernö Botanical Flavoured Gin
10 ml Honungsvatten
60 ml kokhet Åhus Tonic Lime & Grape
Skikta kall grädde på toppen.

VÄRLDENS BÄSTA GT

40 ml Hernö Botanical Flavoured Gin
20 ml KASK Kaffelikör
40 ml Äppelsyra från Sandbergs Drink Lab
10 ml Sockerlag
Skaka hela åbäket och toppa med tonic.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.