Hoppa till innehåll

En ny Omega Speedmaster? Daniel Craig sågs med vit ”Speedy” i New York

Daniel Craig befann sig på ett event i New York med en vit Omega Speedmaster på handleden.
Jesper Johansson

Är det här ett nytt utseende för Omega Speedmaster 2024? Spekulationerna har nu börjat, efter att Daniel Craig setts med en tidigare okänd ”Speedy”-modell på vänsterarmen.

I helgen hade Omega ett event i New York. På plats fanns flera av klocktillverkarens ambassadörer och självklart fanns där också en tvättäkta James Bond. Daniel Craig, var en del av evenemanget och för oss klocknördar var han den som var mest intressant. Britten hade nämligen en klocka på armen som vi aldrig tidigare har sett.

Alla vi klockfrälsta har förstås som vana att snabbt kolla på folks handleder och när bilder på Craig publicerades blev det någon slags syntax-error uppe på hjärnkontoret. Vi kunde tydligt se att det var en Omega Speedmaster på armen. Men färgen? Den är ju vit…

Med Speedmaster i röd text, svarta visare och vit lume var den vita tavlan något vi aldrig tidigare sett och nu är frågan vad detta innebär.

Enligt Hodinkee bar Craig en Omega-modell som inte ska lanseras förrän 2024. Enligt klocksajten ska detta också vara första gången någonsin som klockan syns utanför ”fabrikslinjerna”. Vi vet inte mycket om den mystiska klockan men den ser ut att vara gjord i stål. Det vi först kommer och tänka på är Omegas modeller till OS i Tokyo 2020, då de lanserade flera modeller men i synnerhet då en med vit tavla och röd bezel. Det var dock en modell som var evenemangsspecifik och endast tillverkades i 2020 exemplar – vilket det här inte verkar vara.

Spana in de första bilderna här och avgör själv: är det här något för klocklådan?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.