En svensk Bellini på steroider – så blandar du Emil Årengs drink Cloudbusting

Drinken Cloudbusting

Cafés dryckesredaktör blandar en drink, med gin och havtornslikör som bas, döpt efter en Kate Bush-låt.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng | Foto: Alexander Ekholm  |  Publicerad 2022-08-02 14:50  |  Lästid: < 1 minuter

En svensk Bellini på steroider, döpt efter låten Cloudbusting av Kate Bush och precis lika episk som sin  musikaliska förebild. Att blanda hjortron och havtorn är som att blanda passionsfrukt med persika, och kryddigheten i Åre Bränneris gin ger drinken ett fenomenalt djup. Toppa med rabarbertonic, mest för att den är så satans bra, och garnera gärna med torkad havtorn från Bärkraft i Norr.

Så blandar du drinken Cloudbusting

Du behöver:

30 ml Åre Bränneri Winter Gin
15 ml Havtornslikör från Spriteriet
15 ml hjortronsockerlag*
40 ml Äppelsyra från Sandbergs Drink Lab
10 ml äggvita
50 ml Nordic Tonic rabarber från Ekobryggeriet

* Tina 200 g frysta hjortron i 1 l varm sockerlag (50/50 strösocker och vatten). Sila bort hjortronen och koka sylt på resterna. Sockerlagen klarar sig i kylskåp i minst tre månader. 

Gör så här:

Torrskaka alla ingredienser utom tonicen, tillsätt sedan is och skaka drinken kall. Toppa med tonic och sila upp i ett glas.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-08-02 14:52