Hoppa till innehåll

Ensam Hemma-huset till salu – och det ser hemskt ut på insidan

De goda nyheterna är att du nu kan bo i huset från Ensam Hemma. De dåliga är att det renoverats fullständigt skoningslöst.

På Licoln Avenue i Winnetka, Illinois finns en villa som får alla filmälskare att få något nostalgiskt i blicken. Det var här Kevin McCallister en gång lämnades helt ensam av sin familj och fick försvara sitt hem mot två råskinn till inbrottstjuvar. Nu kan hemmet bli ditt att försvara (fällor ingår vad vi vet inte).

Det är chockerande att bläddra igenom bilderna på det hus vi alla växte upp med och minns som så varmt, ombonat och mysigt. Lite stökigt, javisst, men det var ett hem. När nu huset säljs får vi se vad de tidigare ägarna gjort med den mysigheten och det går inte att beskriva som något annat än en massaker.

Till att börja med har varenda tillstymmelse till färg försvunnit spårlöst till förmån för en nyans av vitt som skapar ögonmigrän. Kommer ni ihåg Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms show Ljust och fräscht som bland annat drev med just den inredningsstilen? Den showen är typ tolv år gammal. Det här huset ser nästan helt nyrenoverat ut. Villan domineras av stora tomma ytor som skapar en livlös känsla. De böcker som skymtar förbi är enhetligt, dämpat färgade och garanterat helt olästa.

Hade man varit på besök i det här huset hade man inte vågat vidröra någonting av rädsla för att förstöra den alldeles för hårt planerade estetiken. Det ser ut som verket av en mycket olycklig person från övre medelklassen som överdoserat på inredningsmagasin från 2006.

Om huset sett ut så här när Harry och Marv bröt sig in så hade de vänt om självmant. Så ovälkomnande är den här estetiken. Mycket, mycket värre än en fylld metallhink mot kraniet.

Titta själva:

Inredning
Foto: Zillow
Inredning
Foto: Zillow
InredningInredning
Foto: Zillow
Inredning
Foto: Zillow

Inredning
Foto: Zillow
Inredning
Foto: Zillow
Inredning
Foto: Zillow
Inredning
Foto: Zillow

Inredning
Foto: Zillow
Inredning
Foto: Zillow
Hus
Vissa saker mår bäst som minnen. Foto: Zillow

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.