Hoppa till innehåll

Nu kan du boka en natt i ”Ensam hemma”-huset för 225 kronor

Ensam hemma-Kevin och Ensam hemma huset

Har du vägarna förbi Chicago den 12 december kan du passa på att bo en natt i ett av världens mest kända filmhus beläget i förorten Winnetka.

Den årliga diskussionen om vilken film som egentligen är julfilmernas julfilm står återigen, vare sig du vill eller inte, för dörren. Vissa (företrädesvis killar) kommer alltid att hävda att Die Hard är julfilmernas julfilm medan rom-com-tillvända lägger fram Love Actually och mysputtriga The Holiday med ett ischokladigt leende och i den alternativa julfåran sjunger någon på en Jack Skellington-låt från Tim Burtons The Nightmare Before Christmas.

Färsk statistik från SF Anytime visar emellertid att ingen av ovanstående filmer är julfilmernas julfilm, åtminstone om man kikar på vilken film som hyrs ut mest frekvent under december. Ensam hemma är överlägsen etta bland julfilmer på SF:s uthyrningstjänst under december månad föregående år, följd av uppföljaren Ensam hemma 2.

Är du ett riktigt Ensam hemma-head har du nu en sällsynt chans i livet att bosätta dig i ett av världens mest kända filmhus över en natt – dessutom till ett vrakpris. McCallister-huset, som ligger i Chicago-förorten Winnetka, går att boka via Airbnb från 7 december och kostar bara 25 dollar (cirka 225 kronor) för en natts inackordering den 12 december.

Här börjar varningsklockorna tjuta för fullt. För bra för att vara sant? Både ja och nej.

Det hela kan tillskrivas som ett PR-trick signerat Airbnb och Disney+, där nyligen Ensam hemma-spinoffen Home Sweet Home Alone hade premiär. Filmen verkar kunna behöva lite draghjälp med publiciteten, i skrivande stund har den imponerande låga 3,5 stjärnor i betyg på IMDB.

I 225-kronorsaffären ingår även Buzz McCallister (Kevin McCallisters storebrorsa i Ensam hemma-franchisen), som värd för upp till fyra gäster. Buzz McCallister-skådisen Devin Ratray stannar dock inte över natten, men hela huset är utsmyckat med bilder på skådisarna från Ensam hemma om nu gästerna mot förmodan skulle tycka att vistelsen ger för lite julfilmernas julfilm-känsla.

Dessutom utlovas Chicagos bästa pizza, en middag med levande ljus med mac’n’cheese tillagade i mikrovågsugn, ett intimt möte med en fågelspindel och Legos Home Alone-set som present.

Bokningsförfrågan för Ensam hemma-huset går att skicka in via Airbnbs hemsida från och med klockan 20.00 den 7 december.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.