Erik Niva startar fotbollspodd

Erik Niva

Erik Niva ska fortsätta det som blivit hans signum, att berätta historier genom fotbollen, i nya podden ”When We Were Kings”.

Joakim Almén | Foto: Calle Stoltz  |  Publicerad 2019-10-21 12:00  |  Lästid: < 1 minut

Den prisade och omåttligt populära sportjournalisten Erik Niva konsumeras till vardags i Sportbladets kolumner och i Viasats Champions League- och Premier League-studio. Från och med onsdag 23 oktober hörs han också i poddformat i nya, egna, podcasten When We Were Kings. En podd han gör tillsammans med Aftonbladet-journalisten Håkan Andreasson, som Niva bland annat jobbat med på Sportbladet.

I podden kommer Erik Niva tillsammans med nämnde Andreasson att fokusera på ikoniska milstolpar inom fotbollen. Men för att förstå vad som hände på planen får lyssnarna även en insyn i den kulturella, politiska och ekonomiska verklighet som klubben verkade i. Klassiskt Niva, alltså.

– Min journalistik har alltid utgått från historieberättande. Den här podcasten blir ett nytt sätt att förklara världen genom fotboll, säger Erik Niva i ett pressmeddelande.

Erik Niva fotograferad för Café
Erik Niva fotad för Café 2016. Foto: Calle Stoltz.

Premiäravsnittet, som skickas ut i podcastutbudet 23 oktober, handlar om hur Roman Abramovich övertagande av Chelsea 2003 ritade om den moderna internationella fotbollskartan. Andra avsnitt av podden kommer bland annat behandla Napoli och Maradonas framfart 1987, Ajax totalfotboll på 70-talet, Manchester Uniteds superlag 1999 och Hammarbys otroliga dito 1982.

When We Were Kings första avsnitt har premiär 23 oktober. Podcasten är en samproduktion mellan Sportbladet och Perfect Day Media.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-10-21 12:07