Annons
Annons

Pengar, prestationsångest och biodukar. Det är bara några av tingen som Håkan Hellström öppnar upp om i en exklusiv intervju med Cafés Klas Ekman, inför releasen av hans nya album Det kommer aldrig va över för mig.

Annons

– Jag hade verkligen känslan att förra skivan skulle vara den sista på en lång, lång tid. Så blev det ju inte. Att göra skivor är ett maratonlopp där man aldrig går i mål, eller där målsnöret flyttas hela tiden. Avslutningen ligger väl i en hjärtattack eller något liknande. Och jag hoppas att det dröjer.

Gilla Cafe.se på Facebook

I juli har Måns Mårlinds och Björn Steins film Känn ingen sorg, som bygger på Hellströms låtar, premiär. Inspirationskällan himself är nöjd med vad han har sett hittills.

– Jag har fått några repliker själv på ett ställe, och såg det färdiga resultatet precis i dagarna. Det är en underbar film faktiskt. Jag kan ärligt säga att jag älskar den. Det känns nästan som något åt Mamma Mia-hållet.

Hellström berättar även om skatteskulder, sjukhusvistelser och den havererade vänskapen med forne vapendragaren Timo Räisänen.

– Vi har inte hörts sedan han fick skivkontrakt. Den dagen slutade Timo att svara på mina telefonsamtal och sms. Han har gjort ett par kupper, och dykt upp i liveradio och sprungit upp till oss på scen – men privat har vi inte bytt ett ord sedan han blev soloartist. Det är väldigt konstigt alltihop. Jag vet fortfarande inte vad som hände. Kanske fastnade han framför sin egen spegel?

Läs hela intervjun med Håkan Hellström i nya numret av Café. Ute den 19 mars – på papper och för iPad (sök på ”Magazine Café” i App Store). Bilderna togs av John Scarisbrick.

Markus Kylén

Annons

Dela (76)
Tweeta

Annons


Laddar