Annons
Annons

jonasuppe

När Malmö FF ställs mot Real Madrid är det inte många som tror att det svenska laget ska vinna eller ens klara oavgjort. De flesta är överens om att de spanska giganterna kommer att ta hem segern men C Mores Jonas Dahlquist ger tre punkter som ger hopp till skåningarna – dock inte så mycket.

* * *

Annons

1. Hemmaplan

– Hemmapubliken har byggt upp ett oerhört driv och energi på de tidigare hemmamatcherna, men då har det varit mot till exempel Celtic och nu är inte bara en utan fyra-fem nivåer i skillnad mellan lagen. Den här gången ska inte fansen kunna hjälpa till med en seger, säger Dahlquist.

2. Underskattning

– Real Madrid underskattar garanterat Malmö och vet om att de bara ska hämta hem tre poäng. Men så känner Real Madrid i princip mot alla lag hela tiden och det här är ingen skillnad mot när de möter Granada, Las Palmas eller vilka de möter i La Liga. Sådana här matcher har de hela tiden, säger Dahlquist.

3. Mindre plan

– Det är en klassiker att mindre spelplan gynnar det sämre laget för att man kan tajta till spelet mer. Jag vet att Ljungskile gjorde det när de gick upp i Allsvenskan och man får ju göra planen olika stor. Men i den här matchen spelar det nog ingen roll, Malmö har bara minskat planen med en meter på varje sida och det är ingen jätteskillnad, säger Dahlquist.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

Dahlquist varnar Real Madrid för Markus Rosenberg och hans armbågar som bortalaget får se upp för. Men experten tror inte att anfallaren och hans lagkamrater kommer att ha särskilt mycket att säga till om mot den spanska storklubben.

– Jag tror det är ungefär 1 procents chans att Malmö vinner, 1 procent att det blir oavgjort och 98 procent att Real Madrid tar hem segern.

Hur slutar matchen?

– 4-1 till Real Madrid. Vi kan säga att Malmö tar ledningen genom Rosenberg som nickar in en hörna, men sen vaknar Real.

 

Tobias Skagerström

Annons

Dela (9)
Tweeta

Annons


Laddar