Falskt alarm – det blir inget “Harry Potter Go”

Flera medier har rapporterat att skaparna av Pokémon Go även planerar att skapa ett Harry Potter Go, men det var tyvärr för bra för att vara sant.

Joel Linde  |  Publicerad 2016-08-01 11:29  |  Lästid: < 1 minuter

Det tog inte lång tid efter att Pokémon Go var en bevisad succé innan spekulationerna om andra spel med samma teknik var i full gång. Tänk vilka möjligheter som finns!

Och så häromdagen kom den bästa nyheten hittills – att Niantic som skapat Pokémon Go även sagt sig vara på väg att utveckla spelet Harry Potter Go. Många medier, däribland vissa svenska, spred nyheten som naturligtvis hyllades på många håll. Men det finns bara ett problem – nyheten är helt och hållet falsk.

Alla sajter som skrivit om nyheten refererar tillbaka till en artikel på sajten JTHX News där Niantics utvecklare, Marcus Figueroa, citeras. Den artikeln länkar i sin tur till ursprungskällan som är spelsajten IGN. Följer du den länken så hamnar du på en felsida, och där tar alltså det roliga slut.

Här tar Harry Potter Go-sagan slut.
Här tar Harry Potter Go-sagan slut.

Går du i stället till sajtens startsida finns inte heller några bevis på artikelns existens, och söker du på Google efter "Marcus Figueroa" så dyker endast samma falska artiklar upp.

Sajten JTHX News, som tycks vara den första sajten att citera intervjun för IGN, har ingenting på sin startsida, utan endast artiklar med minst sagt suspekta rubriker som hittas via Google.

Med det sagt är det inte helt osannolikt att Harry Potter Go – eller något annat häftigt Go-spel – skulle kunna utvecklas, men just denna glädjande nyhet är med all säkerhet falsk.

Även tunga tekniksajter som Gizmodo och Tech times har konstaterat att nyheten är falsk.

Mer om Pokémon Go: Någon har läst källkoden till Pokémon Go – de här 21 sakerna har avslöjats

Guide: 18 tips jag önskar jag läst innan jag började spela Pokémon Go

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-04 15:36