Annons

Guide: 18 tips jag önskar jag läst innan jag började spela Pokémon Go

Har du tänkt börja spela Pokémon Go? Läs de här tipsen först – så blir du bättre snabbare.

Mats Bax
Guide: 18 tips jag önskar jag läst innan jag började spela Pokémon Go


Pokémon Go har äntligen släppts i Sverige. Vi har redan hunnit göra alla misstag, så att du slipper. Här är alla tips jag önskar jag fått, innan jag började spela Pokémon Go.

Läs också: 5 Pokémon Go-prylar alla seriösa spelare borde ha

1. Så får du Pikachú som första pokémon

I början av spelet kommer du få välja mellan en Squirtle, Charmander och Bulbasaur. Välj ingen av dem. Gå bara därifrån. Alltså, fysiskt – gå bort från dem. De kommer att följa efter, men fortsätt gå bort från dem – så dyker till slut Pikachú upp. Ok, det spelar egentligen ingen roll vem du börjar med, men Pikachú är alltid Pikachú.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

pikachu

2. Fånga ALLT du ser!

Till en början tänkte jag spara mina pokébollar och bara fånga en av varje (#djurvän). Det är helt idiotiskt. Du behöver fånga allt du ser för att gå upp i level snabbt. Att fånga många av samma sort ger dig också mer godis och stardust som du behöver för att utveckla och träna dina pokémon (en mening jag inte trodde jag skulle skriva som 30-åring). Men mer om det sen.

pokemon-go2

3. Byt bort alla dubletter mot godis

Spara bara de allra bästa exemplaren av varje pokémon. Resten kan du byta mot godis. Det kan du göra direkt när du fångar dem eller senare från ditt pokémonbibliotek, genom att öppna pokémonens profil, scrolla längst ner och trycka på ”transfer”.

Då skickas de direkt till den störige professor Willow (fråga inte vad han gör med dem) och du får en godis i utbyte. Godiset behöver du för att kunna utveckla dina pokémon till nästa stadie.

 

4. Träna inga sopor – satsa bara på de bästa

Nu låter jag som ett elitistiskt as här, men det finns ingen värre känsla än att ha plöjt ner en massa stardust för att träna typ en Drowzee som du trott var superstark, bara för att sedan hitta en mycket starkare i det vilda.

Kolla på kraftmätaren som syns i en båge ovanför din pokémon. Är den nästan helt vit? Bra – den pokémonen bör du träna och utveckla.

trana

OBS! Ju högre level du blir, desto mer kan du träna dina pokémon och desto bättre pokémons hittar du i det vilda.

 

5. Utveckla flera stadier på samma gång!

Vissa pokémon har flera stadier av utveckling (Dragonite -> Dratini -> Dragonair). Om du kan, spara så mycket godis att du kan uppgradera båda stadierna direkt efter varandra.

Varför? På den tiden det tar dig att samla ihop de nya godisarna kommer du att hinna gå upp i level – och hitta ännu bättre pokémons i det vilda. De godisar du lade på den första utvecklingen kommer då att vara bortkastade.

Klicka vidare till nästa sida för att läsa fler bra tips till att bli bäst på Pokémon Go!

Läs även: 5 Pokémon Go-prylar du måste ha om du verkligen vill fånga alla!

 

1 2 3 4

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar