Hoppa till innehåll

Familjen om pappachocken: ”Jag hamnade på psykakuten”

Johan Hurtig Wagrell

Nu är det dags för Familjens dag i Så mycket bättre. Det är inte otippat att Johan T Karlsson då passar på att berätta mer om den psykiska chock det innebar att bli pappa till nu treåriga dottern Sun, något som han tidigare beskrivit som en totalt livsförändrande händelse. – Jag fick värsta psykosen när … Continued

familjen113-520x390

Nu är det dags för Familjens dag i Så mycket bättre. Det är inte otippat att Johan T Karlsson då passar på att berätta mer om den psykiska chock det innebar att bli pappa till nu treåriga dottern Sun, något som han tidigare beskrivit som en totalt livsförändrande händelse.

– Jag fick värsta psykosen när jag blev farsa. Jag hamnade på psyk­akuten och var helt fucked. Det var så mycket existentiella grejer som byggdes upp. Jag hade en sån extrem dödsångest. Under förlossningen blev det så mycket känslor så man kom till en gräns där det bara blev helt tomt. Man blev kall och praktisk i stället, sa han till Café i en intervju för två år sedan.

– När vi kom hem fick man ta tag i del två av ens liv: ”Jag håller på att bli gammal, jag ska dö, alla ska dö”. Klassiska grejer. ”Baby blues” heter det när kvinnor får det, men att män kan få det också har ingen berättat. Det fick jag surt erfara.

Hur tog du dig ur det?

– Jag snackade med terapeuter. Åt medicin, serotoninåterhämtning, och så blev det bra. Det händer grejer i huvudet när man blir farsa. Allt annat är skitsamma. Fuck it. Jag kan lika gärna köra buss och vara lika lycklig, förklarar han och formar händerna som om de greppade en bussratt.

Du hade IG i svenska och läser aldrig.  Så var kommer den talangen ifrån?

– Det är ett jävla slit. Men jag är en inkännande person. Jag tror man kan komma långt på det. Man förstår vad som är fint, smart, roligt och vackert.

Jag hörde att du kan ”bli djävulen” på scen?

– Man är så jävla uppjagad med energi, som en raket på väg till månen, och om någon stör det kan det gå åt helvete. Det har varit väldigt nära handgemäng, framför allt med arrangörer. Jag har slagit sönder grejer och mordhotat folk i mikrofonen. På Peace and Love en gång sa ljudteknikern att vi var tvungna att stänga av för klockan var för mycket. Det slutade med att jag slog sönder högtalare och mikrofonen. Det är inte likt mig, för jag har sjukt lång stubin.

Victor Johansson

* * *

Mer Så mycket bättre:

10 Så mycket bättre-klipp som fortfarande ger oss gåshud – är din favorit med?

Ola Salo om barndomen och bisexualiteten

”Amanda Jenssens GES-cover var både väntad och medioker”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.