Fansen kräver: rädda Brian

Får man ta hunden med sig upp till himmelen? Eller snarare hämta ner honom igen. Family Guy-karaktären Brian Griffin dog i det senaste avsnittet – men nu pågår en intensiv kampanj för att få honom tillbaka. * * * Det har varit en sorgens vecka på internet sedan dödsfallet som drabbade långköraren Family Guy (sänds […]

Publicerad 2013-11-29 07:00 | Uppdaterad 2013-11-29 10:25  | Lästid: 2 minuter | cafevik

Får man ta hunden med sig upp till himmelen? Eller snarare hämta ner honom igen. Family Guy-karaktären Brian Griffin dog i det senaste avsnittet – men nu pågår en intensiv kampanj för att få honom tillbaka.

* * *

Det har varit en sorgens vecka på internet sedan dödsfallet som drabbade långköraren Family Guy (sänds i Sverige på TV6, vardagar kl. 19.00). Serien, känd för sin grova humor och sina ”svävar över gränsen”-hån mot kändisar, har dödat en av sina mest älskade karaktärer – familjens hund Brian Griffin. Den alkoholiserade hunden blev brutalt påkörd av en bil i senaste avsnittet ”Life of Brian” och en tårögd familj – och miljoner fans – fick säga adjö till sitt favorithusdjur. Som väntat skapade dödsfallet en flodvåg av kritik mot skaparen Seth MacFarlane, som själv gör rösten till Brian.

Fansen är långt ifrån nöjda, Brian har varit en av de mest populära karaktärerna och det har startats många upprop runt om på nätet. Snabbt dök det upp en sajt under namnet Briansannouncement.com, som visade sig vara en namninsamling (med den tillhörande hashtaggen #savebrian) – med syftet att få tillbaka vovven, eller åtminstone ge honom en spinoff. Sidan har en och en halv miljon träffar per dygn.

Enligt Vulture handlar julavsnittet av Family Guy, som sänds den 15 december i USA, om att familjens minsting Stewie försöker få tag på ”det enda han önskar sig till jul”. Det skulle kunna öppna för en Brian-comeback.

Seriens exekutiva producent Steve Callaghan har dock försvarat valet att låta Brian dö med orden ”det är mer trovärdigt än om något av barnen hade blivit påkörda”.

Kolla in den tårdrypande videon ”Farväl till Brian” nedan:

* * *

Family Guy är nu inte enda serien där döden hovrar över säsongen. Den stora gulfärgade konkurrenten The Simpsons meddelade inför nuvarande 25:e säsongen att en viktig karaktär skulle dö även där. Frågan är vem det blir – och hur det kommer tas emot.

För vad gäller Family Guy verkar alla fans fråga sig samma sak: Varför var det inte Meg?

David André

Dela på Facebook
Tweeta