Hoppa till innehåll

Fazer lanserar jättestarkt godis med åldersgräns

Fazer lanserar nu en godissort så stark att de uppmanar folk att inte äta den när man är ensam. Låter förstås lovande.

Tyrkisk Peber är såklart en klassiker i godissammanhang. Nu verkar man vilja befästa positionen som den riktigt starka godissorten och lanserar därför lakrits med 15-årsgräns.

I varje box finns det sex hårda karameller. Två karameller av varje styrka, från mild till het. Den gröna karamellen är den mildaste, den orangea medelstark och den röda hetast. Detta uppges av Fazer vara världens hetaste Tyrkisk Peber och över 600 gånger starkare än Tyrkisk Peber Original-godiset. En hetta som mäter 900 000 på scovilleskalan vilket motsvarar hettan i ungefär tre Habanero-chilifrukter.

En överhängande risk är förstås att någon kommer köpa World’s hottest och smyga ner lakritsen i en helt normal blandning lösgodis. Det är ingenting som Fazer själva uppmanar till, utan bara något som nästan säkert kommer hända. Om inte annat nu, när idén är planterad. Ber verkligen om ursäkt för det. Låt bli det är ni snälla.

 Pressmeddelandet avslutas med en serie varningar.

”Godiset ska förvaras oåtkomligt för barn.”

”Smaka inte godiset om du är känslig mot stark mat, allergisk mot peppar eller capsaicin, är gravid, ammande eller har hjärt-och/eller andningssvårigheter.”

”Efter att ha rört vid godiset, tvätta händerna med tvål och rör inte vid ögonen eller andra känsliga områden.” 

Asken säljs i begränsad upplaga hos Hemmakväll.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.