10 nya godissorter som kommit 2018 – för en godare påsk

Vill du ha något nytt i påskägget? Här är 10 godisnyheter där någon av dem garanterat kommer falla dig i smaken.

 |  Publicerad 2018-03-27 10:53  |  Lästid: 3 minuter

1. Ahlgrens bilar lakritskombi

En ny godissort där lakrits möter cola, citron och hallon. Perfekt för dig som älskar bilar, lakrits och fruktiga smaker! Godispåsen finns i nuläget bara att köpa på Coop men lanseras i övriga butiker i maj.

2. Marabou Co-Co

Den första nya smaken från Marabou år 2018 är en som kunderna skrikit efter länge. Chokladen är en kombination av klassisk mjölkchoklad och stycksaken Co-Co. Resultatet är en chokladkaka med kokosflingor och kolasmak.

3. Malaco smågodis

De små och gulliga påsarna kommer bli en succé i påskägget. En härlig mix av fruktiga och söta smaker i välkända och roliga former. Finns att köpa i de flesta matbutiker.

4. Karl Fazer Mjölkchoklad med honungsrostade mandlar

Den som vill fylla ägget med choklad kan glädjas över nyheterna på chokladhyllan. Karl Fazer presenterar en läcker ny chokladkaka med honungssmak där välbekanta Fazer Blå möter honungsrostad mandel och en nypa salt. Mums! Finns att hitta i matbutiken.

5. Sportlunch Coconut

Nu har Sportlunch lanserat en ny smak med kokos! Den somriga smaken är en mumsig mix av choklad med kokos tillsammans med krispigt rån. Sportlunch Coconut är en limited edition under 2018, så passa på att prova den innan den försvinner. Finns att hitta i de flesta matbutiker.

6. Polly Zoo

Polly och Zoo är sedan länge två svenska godisfavoriter som nu tillsammans blir en ny smaksensation – Polly Zoo! Förutom den välkända Zoo-smaken, finns också skumtoppar med smak av banan och mjölkchoklad i den nya påsen. Du hittar godispåsen i matbutiken och på Hemmakväll.

7. Marabou Oreo Eggs

Dessa chokladägg är fyllda med krispiga Oreo-kexbitar och en len kräm med vaniljsmak. Varje förpackning innehåller fyra läckra ägg och passar perfekt till påskens lekar och pyssel! Du kan hitta de goda äggen i de flesta matbutiker.

8. Marabou KEX

Skillnaden på Marabou KEX och andra chokladkakor med rån är att KEX är uppbyggd i fyra lager, vilket enligt Marabou bidrar till fylligare smak och en perfekt balans mellan krisp och choklad. Den nya Marabou KEX med nougatsmak finns att köpa i matbutiken.

9. Tyrkisk Peber Megahot

Få lite fart i påskägget med den megastarka versionen av Tyrkisk Peper. Godisen, som dessutom är vegansk, kan bli en favorit för alla som älskar lakrits och heta smaker.  Tyrkisk Peber Megahot går att hitta i de flesta matbutiker och hos Hemmakväll.

10. Belgisk choklad från Godiva

För dig som vill lyxa till påskägget tar choklad från det belgiska chokladmärket Godiva nu plats i det svenska godis-sortimentet. Bland nyheterna finns Godiva Masterpieces - i form av chokladkakor och presentaskar med praliner. Chokladen kommer dessutom i tre olika smaker: Ganache Heart, Caramel Lion och Hazelnut Oyster. Vattnas det redan nu i munnen? Du kan hitta den lyxiga chokladen i de flesta matbutiker.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 13:17