De här godissorterna åt svenskarna mest i påsk

Bekräftat: Här är de 5 populäraste Cloetta-godisarna (det finns givetvis andra godisföretag).

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-04-23 11:59  |  Lästid: 2 minuter

Årets mest sockerstinna högtid har precis kommit och gått och vi är nog många som har mumsat i oss en godisbit för mycket under den gångna påskhelgen. Och det uppenbara faktum att påsken är godisets helg backas också upp av siffror från godisjätten Cloetta, som levererar över 500 000 kilo godis under påskhelgen då försäljningen av lösgodis ökar med 50 procent.

– Egentligen är julen den största konfektyrhelgen (godis och choklad sammantaget), men påsken är störst om man ser till det vi kallar sockerkonfektyr, det vill säga godis, säger Anna Bartholf, marknadsdirektör på Cloetta, i ett pressmeddelande.

Påskägget – ett allvarligt hot mot Beach 2019-formen.

Men vilka är då de mest populära godissorterna? Hos Cloetta är det fem godisar som skiljer sig ur mängden vad gäller försäljningssiffror, nämligen dessa:

1. Center
2. Lysmelk
3. Stora Colaflaskor
4. Plopp Original
5. Rollo Engelsk

Lysmelk – en folkkär sötsak.

– De svenska godiskonsumenterna har en stor lojalitet till de starka, lokala varumärken som man många gånger har vuxit upp med. Och många svenskar väljer att fira högtider som jul och påsk med lite extra godis och choklad, kommenterar Anna Bartholf siffrorna.

Svenskarna sägs vara de som äter mest godis i hela världen, under 2016 såldes det enligt Statistiska centralbyrån konfektyrvaror för över 21 miljarder kronor i landet. Bryter man ner siffrorna visar det sig att varje svensk konsumerar runt 14 kilo per person och år, en siffra som varit konstant sedan år 2000.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-04-23 12:00