Hoppa till innehåll

10 enkla sätt att göra livet lite bättre

Ibland kan livet kännas lite motigt. Det är lätt att glömma att man själv med några enkla medel kan förbättra sin situation. Här är tio tips för att höja sin egen livskvalitet.

1. Köp en riktigt lång laddsladd

Alltför ofta accepterar vi en sorglig 40 centimeters sladd till vår smartphone, men frågan är varför vi nöjer oss? Vi är inte djur. Du har inte levt innan du köpt en tre meter lång sladd till din iPhone.

2. Ha bara svarta strumpor

Det spelar verkligen ingen roll varför en strumpa i ett par alltid försvinner i tvätten. Det är fullständigt ointressant, men vi måste acceptera att det händer och spela efter det. Därför ska man så ofta man kan köpa ett tiopack svarta strumpor, så slipper man bry sig om den där (antagligen) sumeriska demonen i tvättmaskinen som istället för själar väljer att sluka strumpor. Han får leva på där och du slipper lida.

3. Ät färgglada flingor

Det är ett så stort fokus på att allt vi äter ska vara gråbrunt och/eller nyttigt. I den där överväldigande fixeringen vid nyttighet bör vi alla ha en luftficka. Ett paket hundra procent onyttiga, färgglada frukostflingor gör jobbet både som mellanmål en tuff jobbdag och som tröstätning för att kväsa baksmällan. Att köpa sådana här flingor är ett livsval som på ett positivt sätt får en att känna att man inte har så mycket att göra med ”samhället”.

4. Efter toalettbesöket…

Glöm inte att torka dig så gott du kan med lite papper.

5. Ta en kall öl ibland

Foto: Getty Images

Det finns flera olika sorter och alla är nästan lika goda.

6. Köp färdigskivad ost

Minst lika god som den vanliga osten, men utan allt meck.

7. Skoja med kollegorna

Om du har ett jobb kan det alltid vara roligt att lägga en pruttkudde på en kollegas stol, eller skära sönder däcken på hans bil. Om du inte har ett jobb kan det bero på att du gjort ovan på någon som saknar humor.

8. Titta på TV

Foto: Getty Images

Flera program är faktiskt riktigt roliga, till exempel Masked Singer på TV4.

9. Köp en kul present till dig själv

Gärna varje dag. Det piggar upp.

10. Träna

Foto: Getty Images

Det är viktigt att träna så ofta man har möjlighet. Dels känner man sig starkare och piggare, men en annan positiv bieffekt är att vissa hävdar att träning hjälper till att motverka mental ohälsa.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.