5 gånger tv-spel har blivit riktigt dåliga filmer

”The Last of Us” på HBO Max tar världen med storm – och det med all rätt. Serien är fantastiskt välgjord. Extra chockade är folk över att det är en så lyckad filmatisering av just ett tv-spel. Cafés Jonas Strandberg listar fem... mindre lyckade exempel.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2023-01-31 13:28  |  Lästid: 2 minuter

1. Street Fighter

Man kan ju lätt undra vem som sett ett spel som går ut på att två tecknade figurer ska slå ner varandra och känt att “här finns det outnyttjad potential för en långfilm”. Men någon var i alla fall av det intrycket och resultatet gick dessvärre upp på biografer 1994. Street Fighter är en film som dödar den dumma, killiga tonårsmyten att det skulle vara roligt med dålig film.

2. Pokémon 3: The Movie

Det finns nästan inget mer patetiskt än vuxna människor som rackar ner på barnfilmer, men när det gäller en sådan här lista är det omöjligt att exkludera Pokémon 3: The Movie. Som namnet antyder är det den tredje filmen i den, hittills, tjugotre filmer långa serien långfilmer baserade på de ytterst repetitiva spelen. Oinspirerad, fult animerad och med en väldigt slarvigt ihopslängd story. Det mest smickrande kreativa beslutet var att inte låta Pokémon 3: The Movie bli längre än 74 minuter.

3. Alone in the Dark

Den tyske regissören Uwe Boll besitter en gudabenådad talang att göra katastrofalt usel film. Uwe Boll är som The Beatles, om man byter ut musiken mot skit. Det måste vara förklaringen till att han fått göra så väldigt många av dem, trots att inte en enda är genuint välgjord. Det är helt enkelt ingen annan som kan mäta sig med hans uselhet, så att neka honom fler filmer skulle göra branschen så mycket mer slätstruken.

4. Max Payne

Som spel blev Max Payne en stor succé. Den finska studion Remedy tog vad som funkade med riktigt ösiga actionfilmer och förvandlade till ett toppenspel. Sedan bestämde sig någon för att ta det spelet och göra en film av det. Fingertoppskänslan hos spelskaparna tycktes dock saknas helt hos gänget bakom filmen. Resultatet? Som att sitta bredvid i soffan och se på när en ganska kass kompis spelar ett tv-spel.

5. Resident Evil

Capcoms hyllade spelserie blev film med Milla Jovovich år 2002. Vilken av de många spelen valde man då att basera filmen på? Inte ett enda, faktiskt. Fans av spelen blev särskilt irriterade över de kreativa friheter filmen tog, särskilt som de resulterade i en actionfilm med karatesparkar och maskingevär snarare än en kuslig, stämningsfull skräckis.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-01-31 13:51