Hoppa till innehåll

Fem TV-serier som män älskar för mycket

Den manliga smaken när det gäller TV-serier är väldigt spretig, men man känner omedelbart igen en killserie när man ser den. Här är fem sådana. Fem serier som män älskar för mycket.

1. Breaking Bad

Blunda och tänk dig en soffa med en tv. På tvn visas Breaking Bad. I soffan sitter en person. Med hundra procents säkerhet var personen du föreställde dig en man.

En viss generation män kommer alltid hålla Breaking Bad väldigt högt. Det är en serie som löper väldigt stor risk att vara en del i en cementerad kultursmak. Ni vet på samma sätt som Bruce Springsteen-män helt har stängt dörren till att någon annan artist någonsin skulle kunna tänkas ta hans plats som den bästa. Ett tankesätt om kultur som får hjärnan att ruttna.

2. The Wire

Problemet med The Wire-fans är att det är en tv-serie som är riktigt seg att ta sig in i. Tröskeln är väldigt hög. Så i de fall en person väl har plågat sig igenom den outhärdliga inledningen är investeringen så stor att de vägrar att någonsin släppa serien. Plågan de fått utstå får helt enkelt inte vara förgäves. Ett bevis för att när det kommer till tv, är män märkligt förtjusta i gammalt mög.

3. Arrested Development

En för många män extremt identitetsbildande serie. Innan Arrested Development fick nytt liv på Netflix hyllades den av en viss grupp människor på samma sätt som en musikartist som dött för ung. Med en oroväckande blandning av entusiasm och sorg. När Arrested Development kom var den ganska ensam i sitt slag som en sitcom med ett smalt tilltal. När man ser om den idag håller den inte samma nivå. Främst eftersom serier som Community med god marginal överträffar den i genren ”indiehumor”.

4. Rick and Morty

Åh herregud. Denna massivt överskattade animerade serie som folk alltid ska tipsa om, med en ton som om de är de första i världen att ha upptäckt den. Rick and Morty är utmattande att titta på, inte bara på grund av färgskalan, utan även för att den oavbrutet skruvar upp galenskapen till max. Det är som att umgås med en människa vars enda sätt att kommunicera är genom att gallskrika dig i örat.

5. Vita Huset

Vita Huset är med sin rappa, smarta dialog och sin oerhört breda känslopensel fortfarande väldigt populär bland många män. Problemet med serier som folk kallar smart skrivna, är bara att man ofta tänker på att de är just skrivna. Ansträngningen i manusrummet lyser igenom för mycket. Och därför är detta en serie som män älskar för mycket.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.