Festivalen bygger 6,5 km lång pipeline – ska frakta 400 000 liter öl

Åtgången av öl på en av världens största rockfestivaler kräver ett bygge som inleddes i höstas. Snart står pipelinen klar till festivalen som äger rum i början av augusti.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-05-31 16:29  |  Lästid: < 1 minuter

Festival utan öl i plastglas är som Piff utan Puff, som Håkan Hellström hade sagt. Och på den tyska hårdrocksfestivalen Wacken Open Air, där 75 000 besökare väntas, blir det en hel del öl i plastglas.

400 000 liter närmare bestämt.

Öl som måste fraktas dit i tunga, bökiga fat. Festivalen löste dock den logistiska utmaningen genom att helt enkelt bygga en pipeline som forslar en liter öl per sekund till området, ett bygge som inleddes i höstas.

Our current construction work completes the actions we started in autumn. We added the promised beer pipeline and some other stuff!Read everything about it here: http://wacken.click/AIskc

Posted by Wacken Open Air on Tuesday, May 23, 2017

Förutom frakten har arrangören även vägt in element som mindre slitage på festivalområdets mark och smidigare flöde i barerna då det inte behöver bytas ut fat med jämna mellanrum.

Wacken Open Air är en av världens största hårdrockfestivaler och äger rum 3-5 augusti. Bland uppträdandena finner vi Europe, Volbeat, Accept, Alice Cooper, Megadeth och Marilyn Manson. Klicka här för att läsa mer om festivalen.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:25