Hoppa till innehåll

Festivalen bygger 6,5 km lång pipeline – ska frakta 400 000 liter öl

Olle Arnell

Åtgången av öl på en av världens största rockfestivaler kräver ett bygge som inleddes i höstas. Snart står pipelinen klar till festivalen som äger rum i början av augusti.

Festival utan öl i plastglas är som Piff utan Puff, som Håkan Hellström hade sagt. Och på den tyska hårdrocksfestivalen Wacken Open Air, där 75 000 besökare väntas, blir det en hel del öl i plastglas.

400 000 liter närmare bestämt.

Öl som måste fraktas dit i tunga, bökiga fat. Festivalen löste dock den logistiska utmaningen genom att helt enkelt bygga en pipeline som forslar en liter öl per sekund till området, ett bygge som inleddes i höstas.

https://www.facebook.com/WackenOpenAir.official/posts/1593392434017679

Förutom frakten har arrangören även vägt in element som mindre slitage på festivalområdets mark och smidigare flöde i barerna då det inte behöver bytas ut fat med jämna mellanrum.

Wacken Open Air är en av världens största hårdrockfestivaler och äger rum 3-5 augusti. Bland uppträdandena finner vi Europe, Volbeat, Accept, Alice Cooper, Megadeth och Marilyn Manson. Klicka här för att läsa mer om festivalen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.