Hoppa till innehåll

Norrlands räddar 25 000 liter festival-öl från att vaskas

Norrlands Ljus
Kristofer Steneberg

Festivalsommaren 2020 blev inte som tänkt. Men Norrlands hade fixat ölen. Så nu kommer de specialtillverkade burkarna till Systembolaget. Hemmafestival, någon?

Det handlar om ölen Norrlands Ljus, som försett många musikfestivaler med festivalöl genom åren. Årets öl har en limited edition-burk – en smalare burk med röd kapsyl. Tänkt att endast säljas på festivaler och inte i Systembolagets ordinarie sortiment.

Nu släpps alltså ölen till Systembolagets beställningssortiment för att slippa, vad Norrlands kallar ”världens största vaskning”. Charlotte Liljewall är produktchef på Norrlands. Hon tycker att det är tråkigt med alla inställda festivaler sommaren 2020.

– Ja supertrist så klart. Inte minst nu i år när det visat sig att vädret och skidåkningen i Åre under den tilltänkta helgen var fantastisk, Gärdet badade i solsken de dagar vi skulle ha genomfört Lollapalooza och att vi i år skulle ha fått ett Way Out West i solsken!! Så ja, riktigt tråkigt tycker nog alla som planerat att vara på plats, säger hon.

Men hon har tips för att skapa en egen minifestival i sin egen trädgård:

– Ja, iskall öl känns ju som ett måste, Norrlands Ljus på sleekburk då, om jag får välja. Med det klart och lite kulörta lampor, filtar, god mat, en grym spellista och lite goda vänner kan du vara nåt på spåren. Samtidigt får jag ju erkänna att det är svårt att återskapa festivalkänslan helt och hållet, livemusik är ju något alldeles speciellt ändå, säger Charlotte Liljewall.

Hon hoppas att ölen verkligen dricks upp och har nytt sikte inställt på 2020:

– Ölen är fortfarande ljus och vi hoppas så klart att 2021 blir det också. Vi står i alla fall så otroligt redo att få göra festivaler när omständigheterna tillåter det igen. Till dess får vi hålla oss till tåls, hålla avstånd och härda ut, säger hon.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.