Hoppa till innehåll

Filip och Fredrik startar ny podd

Joakim Almén

Två av Sveriges bästa och mest rutinerade poddare ska agera livsgurus i en helt ny frågepodd.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson var bland de första svenska kändisarna att starta podcast. Redan i juni 2010 drog den fritänkande programledareduon igång vad som skulle bli en av Sveriges mest populära podcasts år efter år.

Sedan dess har Hammar och Wikingsson bland annat fyllt Globen för en livepodd (2014) och bytt språk på sin podd till engelska för att sedan byta tillbaka till svenska igen. Nu startar den dynamiska duon en ny podd som ska sändas på poddtjänsten PodMe parallellt med deras ordinarie podcast.

I den nya podden Filip och Fredrik svarar ska Filip och Fredrik besvara frågor av ditten och ditten-karaktär från lyssnarna. Som två livsledsagare eller livsgurus om man så vill. I över 20 år har duon i program som High Chaparall och Ett herrans liv intervjuat mängder av kändisar, men nu är det alltså ombytta roller.

I den nya podcasten får istället lyssnarna styra innehållet med sina frågor, där Filip och Fredrik kan axla rollen som alltifrån psykologer till aktiemäklare, restaurangkritiker och politiska kommentatorer. Frågebanken är det inget fel på. Uppskattningsvis har duon genom sina tv- och poddkarriärer fått över 10 000 frågor från lyssnare.

”Vi vill ha alla sorters frågor – personliga frågor om oss två, dilemman som lyssnarna själva står inför, relationer de funderar på att arkebusera eller tips på trevliga barer i Milano. Det som känns mest spännande är den hisnande känslan av att få stirra rakt in i skallarna på människorna som står oss lika nära som familjemedlemmar, våra fenomenala lyssnare”, säger Fredrik Wikingsson. 

Det första avsnittet av Filip och Fredriks nya podd ”Filip och Fredrik svarar” släpps på PodMe 7 december.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.