Annons

Här vinner Finland nyår – med Darudes ”Sandstorm”

Finland firade nyåret med en episk show. Se videon när de tajmar droppet i Sandstorm EXAKT med tolvslaget längst ned i artikeln.

Markus Thunberg
Här vinner Finland nyår – med Darudes ”Sandstorm”

finalnd

Darude på scen i Helsingfors.

2017 är starten på ett årslångt firande av Finlands självständighet. Det är nämligen 100 år sedan Finland bröt sig loss från ryssarna och bildade det som nu är vårt grannland i öst.

En stor sak för oss finländare, såklart.

Annons

Det står nu klart att den finländska nyårs- och festkommittén suttit vid stora Alvar Aalto-bord, käkat rotfruktslådor och druckit blaskigt kaffe i månader för att planera starten på feståret. Man har rimligen kallat in rikets snillen; han från Nokia, Angry Birdsgänget och de ansvariga för discogolvet på Viking Mariella.

Gilla Cafe.se på Facebook

Det står lika klart att finländska män och kvinnor har gått man-ur-huse för att ta sig till Medborgartorget i Helsingfors.

På en jätteskärm har man smällt upp en gigantisk nedräkning till tolvslaget. På scenen: skaparen av en av det största låtarna någonsin, Ville Virtanen – mannen bakom artistnamnet Darude.

Något av genierna i festkommittén har kläckt idén att tajma tolvslaget exakt till droppet i Darudes Sandstorm. Någon har sagt ”det är bara svenska hundar som inte pallar fyrverkerier – SISUUUU, nu kööör vi!”.

Resultatet: kanske det mest storslagna nyårsfirandet någonsin.

Se Finlands nyårsfirande här

 

Den 6 december är själva självständighetsdagen, det är i nuläget EXTREMT oklart om finländarna kommer vara i närheten av att toppa det här.

Kippis!

 

Mer Sandstorm? Fotbollsdomaren visslar Sandstorm mitt under Zlatan-matchen

mikedean

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar