Hoppa till innehåll

Stranger Things-skådisens nya gig: Rockstjärna i ”Take On Me”-musikvideo

Finn Wolfhard som Mike i Stranger Things och med spelandes gitarr med peruk.
Joakim Almén

”Mike” från Netflix-succén ”Stranger Things” värmer upp inför sommarens tredje säsong.

Vi är många som längtar till sommaren, och inte minst till 4 juli då hyllade Netflix-rysaren Stranger Things återvänder med en tredje säsong.

Tills dess får vi gotta oss åt skådespelarensemblens sidointressen, inte minst Finn Wolfhards, som med sin roll som Mike i Stranger Things har en bärande roll i serien. När 16-årige Wolfhard inte ägnar sig åt skådespeleri sjunger han och spelar gitarr i det skapliga kanadensiska indierockbandet Calpurnia. Calpurnia har nu fått sitt finaste gig hittills när de spelar Weezer som unga i musikvideon till de amerikanska rockarnas cover på A-ha:s Take On Me. En perfekt casting, med tanke på Stranger Things och originallåtens 80-talstema.

Finn Wolfhard med peruk sjungandes i en mikrofon.
Finn Wolfhard (Mike i Stranger Things) spelar Weezers sångare River Cuomo som ung. Här liknar han dock mest Strokes-sångaren Julian Casablancas.

Singeln är tagen från Weezers nyligen släppta coveralbum Teal Album, där rockgruppen, förutom att tolka (tolka och tolka, det är i princip en not-för-not replika vi har att göra med) norska A-ha:s 80-talsikoniska dunderklassiker, även lirar låtar med bland andra Micheal Jackson, TLC och Toto. Varav de flesta är väldigt trogna originalen.

Den mysiga musikvideon hittar du här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.