Annons
Annons

12 tunga skäl att fira juldagen på vischan

Storstan i all ära, men när det kommer till juldagsfirandet finns det inget som slår en redig fest på vischan. Det här är varför.

Mikaela Råberg
Foto Giphy

Vi är många som flyttat in till Stockholm från andra delar av Sverige som återvänder till vår älskade hemort över jul och nyår. Förutom nackdelar som att bostadsmarknaden är ett skämt, att det inte går att åka kommunalt och att ingen pratar med någon i onödan så är också utelivet mer av ett irritationsmoment än ett nöje i vissa fall.

Annons

Din klädsel, din ålder, vem du känner, vem vakten känner, vad vakten åt till frukost, hur vaktens privatliv varit senaste tiden, om du har råd att kasta iväg 200 spänn enbart för att få komma in och köpa en drink för ytterligare 200, samt ett flertal andra anledningar gör att utgången på juldagen i ens kära hemstad är årets höjdpunkt! Här är tolv träffande ting som gör att vi älskar att komma hem över jul!

 

1. Det är all inclusive! Entrébiljetten till krogen köps på den lokala pizzerian bredvid bensinmacken och i priset ingår inträde, garderob och tacobuffé.

Via: giphy

 

2. Återförening! Du vet att du kommer springa på alla festglada polare från förr – det finns nämligen bara ett ställe som gäller under hemvändardagen.

Via: etonline

 

3. Du är aldrig för full för att bli insläppt – oavsett hur tankad du faktiskt är.

Via: giphy

 

4. Du blir aldrig nekad att beställa i baren bara för att du är onykter. De är bara glada att så många har kommit i kväll.

Via: forevertwentysomethings

 

5. Drinkarna är betydligt billigare än i storstan. Att det egentligen bara är groggar med fancy namn och en citronskiva i är en annan femma.

Via: giphy

 

6. Så länge du inte slåss med dörrvakten eller kräks på dansgolvet är det i stort sett omöjligt att bli utslängd.

Via: afw

 

7. Att fuldansa och skriksjunga är alltid okej, och ingen kollar snett på dig om du ber DJ:n att spela din favoritlåt.

Via: giphy

 

8. Är det inte gångavstånd till närmsta sovplats kan du komma undan för en billig peng hos någon av alla svarttaxis som samlats utanför krogen lagom till stängning. En 50-lapp tar dig vart du vill.

Via: giphy

 

9. Slaggar du i barndomshemmet består nattens fyllekäk troligtvis av rester från julmaten. Perfekt avslut på en blöt kväll.

Via: bustle

 

10. Dagen efter blir du omhändertagen av päronen tills du mår tillräckligt bra för att möta upp barndomsvännerna och utvärdera gårdagen på någon av de lokala pizzeriorna.

Via: giphy

 

11. När minnena från gårdagen gör sig påminda känns allt lite jobbigt en stund, tills du kommer på att det som händer på vischan stannar på vischan. (Förutom det som hamnade på Facebook och Instagram klockan 01.55 – det bör du ta bort).

Via: giphy

 

12. Oavsett hur mycket du gjorde bort dig kan du alltid hoppa på tåget och lämna hemstaden och ångesten bakom dig. Och samtidigt trösta dig med att det kommer dröja minst ett år innan du är lika bakis igen.

Via: giphy

Relaterad läsning från Café: 10 hemvändartyper du garanterat kommer att träffa under julhelgen >

God fortsättning!

Annons

Dela (661)
TweetaLaddar