Skip to content

Så gör du Äppelpaj på Fireball Whisky – vi har testbakat receptet!

Olle Arnell

Äpplen och kanel är som bekant två smaker som gifter sig – så varför inte testa att addera alkohol? Vi har gjort en äppelpaj på äpplen och kanelwhisky – och det blev överraskande gott!

Det finns fler användningsområden för kanelwhiskyn Fireball än att dricka den rakt upp och ned. Vi testade att baka en äppelkaka med den populära whiskyn – och vi rekommenderar dig varmt att göra samma sak.

Amerikansk äppelpaj med Fireball Whisky!

Det här behöver du:

  • Fireball Whisky (tillräckligt för att dränka de skivade äpplena i)
  • 8 färska äpplen
  • 4 msk smör
  • 2.25 dl strösocker
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • En nypa muskot
  • 4 msk mjöl
  • Pajdeg (köp färdig eller gör själv, recept finns här)

Så här gör du:

  • Värm ugnen till 350 grader.
  • Skala och skiva äpplena tunt. Blötlägg äpplena med Fireball under ca 4 timmar.
  • Sila äpplena, spara all vätska. En del av detta kommer att användas i receptet, resten är gott att dricka medan du bakar.
  • Smält 4 matskedar smör i en stor kastrull. Bryn äpplen, strösocker, farinsocker, kanel och muskot. Koka i ca 10 minuter.
  • Tillsätt 1-2 dl äppelsilad Fireball efter smak. Red med mjöl efter smak.
  • Häll över äppelmassan i pajdegen.
  • Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

Servera!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.