Hoppa till innehåll

Fjällräven släpper limiterad kollektion av återvunnet material – se bilderna här

Fjällräven Samlaren kollektion
Joakim Almén

Fjällräven uppdaterar några av sina mest klassiska plagg när de släpper den våriga kollektionen ”Samlaren” i begränsad upplaga.

Hand upp den som aldrig ägt en Kånken-ryggsäck!? Okej, det var inte många händer. Det anrika Örnsköldsviks-företaget Fjällrävens ställning på den svenska outdoor-marknaden är alltjämt stark och med populära jackor som Grönlands- och Rävenjackan och det hajpade samarbetet med Acne är Fjällräven mycket mer än ”bara” svenskt ryggsäcks-DNA.

Lagom till att utomhustemperaturen gastar ”nu är det äntligen vår!” släpper Fjällräven nu sin nya limiterade kollektion ”Samlaren”. Samlaren-kollektionen, som Fjällräven själva beskriver som en ett initiativ för att skapa hållbarhet och innovation, består av 100 procent återvunnet material, där materialet kommer från överblivet spillmaterial från Fjällrävens väverier och fabriker.

Fjällrävens kollektion Samlaren

Kollektionen släpps i en begränsad upplaga, där alla jackor, kepsar och ryggsäckar har ett unikt nummer. De första Samlaren-produkterna släpps idag 1 mars och är ett potpurri av Fjällräven-klassiker med ny lekfull design: Grönlandsjackan har fått sig ett mönster i lapptäcke och även Kånken, Totebag-väskan och Fjällräven-kepsen har fått sig ett desingmässigt lyft. Spana in den tjusiga Samlaren-kollektionen nedan!

Samlaren kapselkollekton av Fjällräven är tolkad av creative director Johan Svensson och släpps idag 1 mars i utvalda butiker och online på www.fjallraven.se.

Se fler bilder från Fjällrävens hållbara Samlaren-kollektion här!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.