Hoppa till innehåll

Flash: Niklas Svensson lägger ner snyggast-listan efter tio år

Det har stormat kring journalisten Kerstin Weigls besynnerligt omoderna mineralpuderkolumn om vice statsminister Isabella Lövin. Jag hoppas fortfarande att det är ett (briljant kamouflerat) experiment som när som helst ska få sin förklaring i en uppföljning men under tiden kan vi glädjas åt Expressenjournalisten Niklas Svenssons oväntade engagemang i frågan. Det här är uppfriskande. I skuggan av Niklas … Continued

Det har stormat kring journalisten Kerstin Weigls besynnerligt omoderna mineralpuderkolumn om vice statsminister Isabella Lövin. Jag hoppas fortfarande att det är ett (briljant kamouflerat) experiment som när som helst ska få sin förklaring i en uppföljning men under tiden kan vi glädjas åt Expressenjournalisten Niklas Svenssons oväntade engagemang i frågan.

niklas1
niklas2

Det här är uppfriskande. I skuggan av Niklas Svenssons årliga ”Snyggast i Almedalen”-lista, en rubrik han outtröttligt försvarat i tio års tid, hade många nog odlat en föreställning om att han tycker att det är rimligt med den här sortens recensioner av politiker.

Äntligen är den här! Almedalens snyggastlista. Toppar gör @strandhall och @Claes_Hemberg. #Almedalen #EXALM pic.twitter.com/X8fXc0OUCo

— Niklas Svensson (@niklassvensson) 4 juli 2015

Att det till och med är lite löjligt att inte gilla dem.

Att det så att säga bara är kul.

Så här roligt har @niklassvensson när vi arbetar med snyggast-listan i #almedalen pic.twitter.com/nZz8N4mlyx — Lisa von Garrelts (@Lisavongarrelts) 4 juli 2013

Men nu har Niklas Svenssons alltså, på tröskeln till årets Almedalsvecka, bestämt sig för att springa ikapp samtiden och skrota listan. Det är åtminstone slutsatsen vi kan unna oss att dra eftersom hans engagemang för orkanen Weigls offer annars skulle kunna uppfattas som opportunt.

Och ett sånt hörn målar man inte in sig i om man är landets största journalist på sociala medier.

Det här måste vi fira!

––––

Fotnot: Om man tillämpar generositetsprincipen kan man tänka att ”Snyggast i Almedalen”-listan mest är en rubrik som (på traditionellt kvällstidningsmanér) är tänkt att provocera in läsare, i fjol innehöll själva motiveringarna ingen omedelbar sexism, men det bär lite emot att tillämpa den på någon som inte gör det själv.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.