Flippin’ Burgers bakficka börjar servera bourbonburgare med baconsylt

Hamburgerrestaurangen Lådan har skapat en baconsylt smaksatt med Bulleit Bourbon och serverar bourbonburgarna med start i dag!

Rose-Marie Söderlund  |  Publicerad 2018-06-14 15:51  |  Lästid: 1 minut

Hamburgerhaket Lådan, vars grundare är Jon Widegren som även grundat Flippin’ Burgers, ligger i ett gammalt garage på Luntmakargatan 63 i Stockholm. Deras specialitet är sliders (mindre hamburgare) och hantverksöl.

Nu har Lådan skapat en baconsylt smaksatt med Bulleit Bourbon som passar perfekt på burgare. Sylten kommer att serveras på en av Lådans sliders, dessutom kommer baconsylten att under en begränsad period att finnas att köpa hem på burk.

Dubbla cheeseburgare med baconsylt från Lådan.

Dubbla cheeseburgare med baconsylt från Lådan.

– Vi tog fram Bulleit Bourbon Bacon Jam genom att försiktigt och sakta småkoka Korvhantverkets kravmärkta bacon tillsammans med silverlök, vitlök, muscavadosocker, chipotlechilli, kaffe och viktigast av allt – Bulleit Bourbon. Detta koncentrerar smaken och ger en tjock syltkonsistens som man bara vill breda på allt man kan, säger Jon Widegren.

Slidern med Bulleit Bourbon Bacon Jam innehåller även ost och senap och finns på Lådans meny under sommaren för 60 kr. En burk med baconsylt kostar 49 kr och kommer finnas att köpa på Lådan så långt lagret räcker.

Café har provsmakat burgaren och kan varmt rekommendera ett besök!

Bulleit Bourbon lanserar baconsylt med Lådan.

Bulleit Bourbon lanserar baconsylt med Lådan.

[newsletter]

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Dela på Facebook
Tweeta